Burcu Köksal: "Demokrasi geliştirilmeli ve derinleştirilmeli"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Bir daha darbe girişimiyle karşı karşıya kalmamak için iki temel koşul var. Demokrasinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi" dedi.

Vekil Haberleri 14.07.2020, 16:50
Burcu Köksal: "Demokrasi geliştirilmeli ve derinleştirilmeli"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, darbe girişimi esnasında şehit olan 249 yurttaşı saygı ve rahmetle andığını belirtirken, gazi olan 2301 yurttaşa da saygı ve şükranlarını sunduğunu söyledi.

DEMOKRASİ KILAVUZ EDİNİLMELİ

Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye’de darbeleri önlemek için liyakatın ve adaletin esas alınarak demokrasinin kılavuz edinilmesi gerektiğini belirterek, “Eğer liyakatı bir kenara koyup AKP’nin geçmişte yaptığı gibi devlet kurumlarını belli bir cemaat vakıf dernek vb. teslim ederseniz böyle bir darbe girişimini tekrar yaşayabiliriz onun için liyakat ve adaleti esas almalıyız işi hak edene vermek ve yargı bağımsızlığını sağlamak en büyük görevimiz olmalıdır.” diye konuştu.

TOPLANAN PARALAR NEREDE?

15 Temmuz’un darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçtiğini kaydeden Köksal, TBMM’ye verdikleri FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına yönelik araştırma önergelerinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatarak, "Darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen FETÖ’nün siyasi ayağının hala açığa çıkarılıp yargılanmadığını görmekteyiz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda FETÖ’nün siyasi ayağının doğru dürüst araştırılmadığını komisyonun muhalefet partilerinden gelen talepleri dikkate almadığını dinlenmesi gereken birçok kişiyi dinlemediğini görmekteyiz. Yine TBMM’ye verdiğimiz FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına yönelik araştırma önergelerimiz AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiştir. Öte yandan 15 Temmuz şehit aileleri ile gazileri için toplanan paralar nerede? Neden bu paralar hak sahiplerine dağıtılmıyor? 15 Temmuz şehit aileleri ile gaziler 4 yıldır ödeme yapılmadığını söylüyorlar.” şeklinde konuştu.

HALKIMIZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI

Darbe girişiminin engellenmesinde canı pahasına çalışan Ömer Halisdemir şahsında şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Köksal, "Dünyanın en kanlı ve sinsi örgütlerinden olan FETÖ’nün darbesinin başarısız kılınması halkımızın demokrasiye sahip çıkmasıyla olmuştur. Bir daha darbe girişimiyle karşı karşıya kalmamak için iki temel koşul var. Demokrasinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi." dedi.

Yorumlar (0)