banner773

Bulut: Salgın süresince ekmek bedava dağıtılsın

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi süresince ekmeğin vatandaşa bedava dağıtılmasını istedi. Ekmeğin bedava olmasının işsiz kalan binlerce vatandaşın geçim derdine bir nebze de olsa derman olacağını söyleyen Bulut “Koronavirüs para gibi nesnelerle kişilerden kişilere bulaşma olasılığı çok yüksek. Parayla temas kesildiğinde salgını da azaltabiliriz” dedi.

Vekil Haberleri 06.04.2020, 09:51
Bulut: Salgın süresince ekmek bedava dağıtılsın

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandeminin yayılmasını engellemenin en önemli yolunun kişisel hijyen ve sosyal izolasyon olduğunu belirterek, salgının başladığı ilk günden bu yana vatandaşlara evinde kalması konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi.Ancak sosyal izolasyon ve evde kal çağrısı yapılanvatandaşın bir de geçim derdi olduğunu altını çizen Bulut, sadece su, elektrik,  doğalgazın yeterli olmayacağınıvatandaşın tenceresinin de kaynaması gerektiğini bildirdi.

TENCERE KAYNAMIYOR
Özellikle çok çocuklu ailelerin, ekonomik seviyesi düşük bölgelerdeki vatandaşların mutfağındaki tencerenin kaynamadığını kaydeden Bulut, salgın sürecinde birçok kişininya işini kaybettiğini, ya da ücretsiz izne ayrıldığını ifade etti. Özellikle ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara destek verilmesi gerektiğini belirten Bulut, gıda ve yardım paketleriylebelediyelerin bu destekleri belirli bir oranda yaptığını, ancak yeterli olmadığını kaydederek, yardımların sürekli ve ivedilikle olması gerektiğini ifade etti.

EKMEK BEDAVA DAĞITILMALI
Pandemi süresince ekmeğin vatandaşa bedava dağıtılmasını isteyen Bulut, “ İktidarın önlem paketleri yetersiz kaldı. Ekmek konusunda vatandaşa destek verilmeli ve ekmeğin ücretsiz olarak dağıtımı sağlanmalıdır.Fırıncılara ekmeğin bedava olması için ücret ödenebilir. Belediyeler ekonomik olarak bu yükün altından kalkabilir.Ekonomik geliri düşük mahallelerdekibelediye satış noktalarında vatandaş sıraya girmektedir. Belediyelere ait satış yerlerinde tüm vatandaşlaraekmek ücretsiz dağıtılabilir. İşte o zaman sosyal devletiz, vatandaşımızın yanındayız diyebiliriz.Ekmek dağıtımının bir de hijyen boyutu var.Koronavirüspara gibi nesnelerle kişilerden kişilere bulaşma olasılığı çok yüksek. Parayla temas kesildiğinde salgını da azaltabiliriz” dedi.

Yorumlar (0)