BU ÖLÜMLERİN SORUMLUSU AKP HÜKÜMETİDİR HİÇ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU?

“Gaziantep-Nizip karayolu, Gaziantep-Oğuzeli ve Gaziantep-Nurdağı karayollarının yapılmamasından dolayı her yıl onlarca vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “bu kazaların ve ölümlerin sorumlusu AKP Hükümetidir” dedi.

Vekil Haberleri 09.08.2019, 20:44 09.08.2019, 21:01
BU ÖLÜMLERİN SORUMLUSU AKP HÜKÜMETİDİR HİÇ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU?

Gaziantep'in merkezini ilçelere bağlayan yolların tamamının bozuk olduğunu ifade eden Yılmazkaya, Gaziantep-Nizip yolunda yaşanan ölümlü kazaların vebali 2002 yılından bugüne kadar duble yollar yapmakla övünen AKP hükümetinin ve bu süre zarfında ulaştırma bakanlığı yapmış siyasilerin ve bölgemizin yerel yöneticilerdedir” dedi.

Sadece Gaziantep-Nizip karayolu değil, Gaziantep-Oğuzeli ve Gaziantep-Nurdağı karayolunda da her geçen gün vatandaşlarımız görevini yapmayan yöneticiler yüzünden canlarını kaybediyor” diyen Yılmazkaya, “bu yolları yapmayan hükümet yetkililerinin hiç vicdanı sızlamıyor mu” dedi.

Yılmazkaya, “Geçtiğimiz aylarda, AKP’li bir siyasetçi Nizip'te neredeyse ailesinden bu yolda can vermeyen kimse kalmadı” diye acı bir itirafta bulunmuştu. Bu itiraflara rağmen bu yolun halen yapılmaması ve burada yitirdiğimizin canların hesabını kim verecek!

Gaziantep'in merkezini ilçelere bağlayan yolların tamamı problemli. Birçok ölümlü kazanın yaşandığı bu bölgelerde yol yapımları durmuş. Yol yapımlarının neden durdurulduğu ve ne zaman başlayacağına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından bilgi isteyen Yılmazkaya; “ Burada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın sorumluları ulaştırma bakanlığı yapmış siyasiler ve bu bölgenin yerel yöneticileridir” dedi.

“Her şeye para harcayan, har vurup harman savuran hükümetin vatandaşın can pazarı yaşadığı bu yollara para ayırmaması tamamen vicdansızlık ve insanlık suçudur.”    

Yorumlar (0)