Bitmeyen çile; Adana Adliye binası

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yıllar geçse de yapımı bir türlü tamamlanamayan adliye binasını yine gündeme getirdi

Vekil Haberleri 21.07.2019, 09:31
Bitmeyen çile; Adana Adliye binası

Ayhan Barut'tan adliye tepkisi 

Bitmeyen çile; Adana Adliye binası

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, 2 yıl içinde tamamlanacağı duyurularak temeli 2014 yılı Mayıs ayında atılan Adana Yeni Adalet Sarayı'nın uzun yıllar geçmesine karşın hala hizmete açılmamasına tepki gösterdi. Yurttaşların ve avukatından hakimine tüm yargı mensuplarının ek binalara mahkum edildiğini anlatan Barut, "Temeli 5 yıldan daha fazla bir süre önce atılan ancak bir türlü hizmete girmeyen yeni adliye binası nedeniyle kentimiz ve yurttaşlarımız mağdur ediliyor" dedi. 
 
"TEMELİ ATILALI 5 YILDAN FAZLA OLDU"
 
Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Adana'ya yeni bir adliye binası yapılması amacıyla Adalet Bakanlığı 2014 yılında ihaleye çıktı. Tamamlandığında İstanbul'daki Kartal ve Çağlayan'daki adalet saraylarından sonra Türkiye'nin 3'üncü büyük hizmet binası olacağı açıklanan Adana Adliyesi'nin temeli ihaleden sonra 2014 yılı Mayıs ayında atıldı. Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Yüreğir İlçesi'ndeki Köprülü Mahallesi'nde 58 bin metrekare alana inşa edilen binanın 2016 yılı içerisinde hizmete gireceği duyuruldu ancak aradan geçen 5 yıldan fazla süreye rağmen yeni adliye binası bir türlü hizmete girmedi.
 
"ADLİ TATİL BAŞLADI AMA BİNA HİZMETE GİRMEDİ"

Yeni bir adli tatilin başladığını ancak Adana Yeni Adliye Binası'nın hala hizmete başlamadığını vurgulayarak acil çözüm bulunmasını isteyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Mevcut merkez adliye binasındaki sorunlar nedeniyle Adana Ağır Ceza Mahkemeleri'nin bir kısmı Bölge Adliye Mahkemesi binasına taşınsa da avukat, hakim, savcı, yargı personeli ve yurttaşlar, kentin farklı noktalarındaki Ek Hizmet Binaları'nda mağdur ediliyor. Mevcut adliye binası ve 'taş bina' olarak adlandırılan eski adliye binası ile Sakarya Mahallesi ve Reşatbey Mahallesi'ndeki ek hizmet binaları, ihtiyacı karşılamadığı gibi karmaşaya neden oluyor. Bu nedenle mağdur olan herkes çözüm bekliyor. Ne hikmetse kamu yatırımlarından yeterli payı alamayan Adana, 5 yıldan fazla süre geçmesine rağmen bir türlü tamamlanmayan Yeni Adliye Binası nedeniyle de ayrı bir mağduriyet yaşıyor. Kangren haline gelen bu problemin artık çözülmesi gerek. Bu konuda yaşanan sorun her ne ise kamuoyuna gerekli açıklama yapılmalı, sorun sürüncemede bırakılmamalı. Bu mağduriyet artık giderilmeli."

Yorumlar (0)