BELEDİYE BAŞKANININ SKANDAL SÖZLERİNE BEDRİ YAŞAR'DAN TEPKİ; SİZ ŞİRKETLERİNİZE GENEL MÜDÜR MÜ SEÇİLDİNİZ?

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde yeniden belediye başkanı seçilen AK Partili Osman Topaloğlu ilçede kendisine oy vermeyen seçmenleri tehdit etti.

Vekil Haberleri 04.04.2019, 16:45 04.04.2019, 16:45
BELEDİYE BAŞKANININ SKANDAL SÖZLERİNE BEDRİ YAŞAR'DAN TEPKİ; SİZ ŞİRKETLERİNİZE GENEL MÜDÜR MÜ SEÇİLDİNİZ?

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde yeniden belediye başkanı seçilen AK Partili Osman Topaloğlu ilçede kendisine oy vermeyen seçmenleri tehdit etti.

İttifak gereği MHP’nin belediye başkan adayı çıkarmadığı ve AK Partili mevcut belediye başkanı Osman Topaloğlu’nu desteklediği Samsun’un 19 Mayıs ilçesindeki bazı bölgelerde seçmen Topaloğlu’nun en büyük rakibi olan İYİ Parti adayı Ahmet Topal’ı destekledi.

Topaloğlu’nun yüzde 63 oy ile yeniden seçildiği ilçede, 2014 Yerel Seçimlerinde MHP yüzde 34 oy almıştı. Bu sefer aynı oranda oyu İYİ Parti adayının alması üzerine ittifakın tabana yansımadığını düşünen AK Partili Topaloğlu, 31 Mart gecesi yaptığı konuşmada kendisine oy vermeyen seçmeni hizmet vermemekle tehdit etti.

31 Mart akşamı partililere bir konuşma yapan Topaloğlu, kendisine oy vermeyen seçmenleri kastederek, “Malum mahallelerde sıkıntılar. O sıkıntı yıllardır geliyor. Biz bu dönem düzelir diye umut ettik. Bize öyle dediler. Ama öyle olmadı. Bundan sonra da ona göre davranacağız. Bunu böyle bilsin. Herkes bilsin.” dedi.

Seçim sonuçlarını gösteren listeleri tek tek inceleyeceğini belirten Topaloğlu, “2014 ve 2019 arasındaki değişimlere bakacağım. Öyle oy vermeyeceksin, beton yol alacaksın. Yok böyle bir şey bundan sonra. Bundan sonra oyu veren en önce hizmeti alacak. Diğerleri en sonda alacak" diye konuştu.

“SİZ ŞİRKETLERİNİZE GENEL MÜDÜR MÜ SEÇİLDİNİZ?”

            19 Mayıs Belediye Başkanı Topaloğlu’nun skandal sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Topaloğlu’na, “siz şirketlerinize genel müdür mü seçildiniz?” diye sordu.

            Seçim çalışmaları sırasında her fırsatta, seçmenin aldığı kararın sadece kendilerini, ailelerini, çevrelerini ya da bulundukları ilin, coğrafyanın kaderini değil Türkiye’nin istikbalini etkileyecek bir karar olduğunu vurguladıklarını ve sonuç ne olursa olsun her vatandaşın hizmet alma hakkının eşit olduğunu ifade ettiklerinin altını çizen Samsun Milletvekili, Topaloğlu’nun ifadelerinin demokrasiye ters düştüğünü söyledi.

Topaloğlu’nun cümlelerinden utanç duydum!..

            Samsun Milletvekili Yaşar açıklamasında şu cümlelere yer verdi; “Tam da bu noktada size, açık yüreklilikle şunu söylüyorum; Bizim amacımız, birilerini bir yerlerde ve koltuğa oturtmak değil, aşkı ve liyakati olanı göreve getirmekti. Vatandaşımız için çalışacağına sonsuz inandığımız arkadaşlarımıza görev vermekti. Bizim Belediye Başkanı arkadaşlarımız oyun geldiği yere, oy çoğunluğuna bakmadan, insana insan için hizmet edecekler. Fakat 19 Mayıs Belediye Başkanının ifadeleri de İYİ Parti ile AK Parti’nin vatandaşa, hizmete, insana, emeğe bakış açısını açıkça gösteriyor! Topaloğlu’nun cümlelerinden utanç duydum. Bütün vatandaşlarımızı kucaklayan bir dil kullanmalıydı. Belediye Başkanı, sarf ettiği cümlelerle ayrıca suç da işlemiştir. Vatandaşlarımızdan derhal özür dilemelidir!”

Yorumlar (0)