Bekir Başevirgen: "Üzümün Fiyatı Bu Sene 14 TL'den Az Olmamalıdır"

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Manisada katıldığı bir dizi programda açıkladığı üzüm fiyatlarına tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 23.08.2019, 14:09
Bekir Başevirgen: "Üzümün Fiyatı Bu Sene 14 TL'den Az Olmamalıdır"

Bakanın, bu sene yaklaşık 10 TL' den alınacağını söylediği üzümün, artan girdi maliyetleri karşısında çiftçiyi kurtarmayacağını ifade etti. 

"Geçen Sene 10 TL' den Alınan Üzüm Bu Sene Nasıl 10 TL' den Alınır?"

Geçen sene çiftçinin üzümü 10 TL'ye sattığını ancak bu yıl girdi maliyetlerinde %40 ile %60 arasında artış olduğunu ifade eden Başevirgen, bu fiyattan bir alımın çiftçiyi tüketeceğini söyledi.

"Bu Fiyata Çiftçi Batar!"

Ziraat odaları ile yaptığı görüşmeler sonrasında çiftçinin açıklanan fiyata tepkili olduğunu söyleyen Başevirgen, "10 numara üzüm için 10 TL diyen, çiftçi çocuğu olduğunu söyleyen Bakan bu işi bilmiyor. Hemen hemen geçen yılla aynı fiyata çiftçinin elinden üzümü almaya çalışıyor. Hatta gerekirse TMO' dan Bakanlık olarak alım yapacaklarını da söylüyor ancak çiftçinin buna karnı tok. Artan maliyetlere günden güne yenilen çiftçi, bu sene en az 14 TL den üzümünü satmalı ki başa baş vaziyette, zarar etmeden hasadını tamamlasın. Gübre, mazot ve ilaçtaki artışların üretime nasıl yansıdığından haberi olmayan Bakan, öldü parasına mahsulü toplama derdinde." dedi.

Yorumlar (0)