BEDRİ YAŞAR; “BANDIRMA, BİR VAPURDAN, 19 MAYIS SIRADAN BİR GÜNDEN, MUSTAFA KEMAL GENÇ BİR SUBAYDAN FAZLASINI İFADE EDİYOR!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Milli Mücadelenin 100. Yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 19.05.2019, 10:36
BEDRİ YAŞAR; “BANDIRMA, BİR VAPURDAN, 19 MAYIS SIRADAN BİR GÜNDEN, MUSTAFA KEMAL GENÇ BİR SUBAYDAN FAZLASINI İFADE EDİYOR!

Mesajında bağımsızlık vurgusu yapan ve Samsun halkının milli mücadeleye verdiği desteğe dikkat çeken Yaşar’ın mesajı şu şekilde;

“Milli Mücadele'yi başlatan sürecin 100. yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

19 Mayıs ruhunun 100. Yılında bölge milletvekili olmanın çok ayrı bir gururu olduğunu, bu gururu yaşamanın da ayrı bir yeri olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşi, Amasya, Sivas ve Erzurum'dan geçerek tüm vatan toprağına yayıldı.

Misak-ı Milli'nin ilanıyla girilen yol, Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla yeni bir boyuta ulaştı. 19 Mayıs, sömürüyü, esareti kabul etmeyen, özgürlüğünden vazgeçmeyen, baskıya, zalime, zulme asla boyun eğmeyen milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımıdır.

Büyük bir inançla, azimle ve kararlılıkla sürdürülen bu mücadele, imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlandı. Düşmanın İzmir'de denize dökülmesiyle sonuçlanan büyük zaferin ardından yeni bir devlet aynı inançla, aynı kararlıkla, aynı istikrarla kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin ilk değil, binlerce yıllık tarihindeki son devletidir. Cumhuriyetimiz, millet egemenliğine dayalı olarak inşa edilmiş ve kendisine hedef olarak muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı belirlemiştir.

19 Mayıs, çağdaş Türkiye’nin, başka bir deyişle Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuş şafağıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal: “Ben Samsun’u ve Samsun Halkını gördüğüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım. Samsunluların hal ve durumlarında gördüğüm gözlerinden okuduğum vatanseverlik ve fedakârlık; ümit ve tasavvurlarımı olumlu bir inanca götürmeye yetmişti...” diyerek Samsunlu hemşehrilerimizin kurtuluş mücadelesindeki rolünü gözler önüne sermiştir.

Samsun halkının 100 yıl önce gösterdiği fedakârlık, sergilediği kararlı duruş ve istikrarlı mücadele bu günlere ulaşmamızın yapı taşıdır.

Mutlulukların paylaştıkça çoğaldığını, değer kazandığını hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda da; Samsun’umuza, Samsun halkımıza 100. Yılda verilecek en büyük hediye bu mutluluğu paylaşmak olmuştur.

Tarihimizi; vatanı ve halkı için bundan tam 100 yıl önce Bandırma Vapuru İle Samsun'a çıkan, kurtuluşun ve kuruluşun mimarları yazdı.                  

İstanbul'dan Samsun’a, özgürlüğe, bağımsızlığa açılan Bandırma Vapuru’nun mürettebatının kurtuluş aşkı, özgürlük umudu, bağımsızlık mücadelesi için gösterdiği cesaret; bize çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni getirdi.

Bugün anlıyoruz ki Bandırma, bir vapurdan, 19 Mayıs sıradan bir günden, Mustafa Kemal genç bir subaydan fazlasını ifade ediyormuş.

Her biri; bağımsızlığın, kurtuluşun, çağdaş cumhuriyetin ilk adımı ve sembolleriymiş.

Bandırma'nın bu kahraman mürettebatına, yüreklerdeki kurtuluş ve kuruluş ateşini yakan Mustafa Kemal Paşa ve yol arkadaşlarına bin selam olsun.

Milli Mücadelemizin 100. Yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

Yorumlar (0)