Bayram Yılmazkaya:Firmalar Vergi ve Sigorta Borçlarına Çalışıyor!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin ödül törenine katılan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 14.09.2019, 10:18
Bayram Yılmazkaya:Firmalar Vergi ve Sigorta Borçlarına Çalışıyor!

Yılmazkaya konula ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Hükümetin günü kurtarmanın yerine uzun vadeli ve daha gerçekçi ekonomik politikaları hayata geçirmesi gerektiğinin” altını çizdi. Firmalar vergi ve sigorta borcuna çalışıyor” diyen Yılmazkaya “Piyasada nakit ödeme sıkıntısı yaşanıyor. Çek ve senetlerin geri döndüğü, banka faizlerinin yüksek olması nedeniyle bazı şirketlerin hareket alanının tamamen kilitlendiği bir dönemdeyiz. Özel bankalar faiz indirmiyor, devlet destekli bankalar aracılığıyla verilen kredilerde ise firmaların vergi borcu bahane edilerek kredi talepleri red ediliyor” dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin ödül törenine katılarak ödüle layık olan İşadamlarına ödüllerini veren Yılmazkaya “Muhalefet milletvekili olarak ülkemizde yaşanan sorunları dile getirdiğimiz gibi İhracatçıların sorunlarını gündeme getirp çözüm yollarına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz” dedi. Yılmazkaya kunuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Çekini senedini ödeyemen ihracatçının, işadamının zorda olduğu bir dönemden geçmekteyiz; Elektirik maliyeti yüksek, doğalgaz maliyeti yüksek, hammadde maliyeti yüksek, yakıt maliyeti yüksek, nakliye maliyeti yüksek, kredi maliyetleri yüksek. Bunlarla boğuşan İhracatçı vergi ve sigorta borcundan dolayı bataklığa saplanmış durumda.

Hükümetin, ülkemize döviz kazandıran ve zorluklar içinde ayakta durmaya çalışan ihracatçı firmalara destek olması işsizliğe çözüm olacağı gibi ekonominin çarklarınada cansuyu olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizlerde Ülkemizin ve milletimizin refahı için; atılacak her adımın yapılacak her çalışmanın arkasındayız. Hükümetin günü kurtarmanın yerine uzun vadeli ve daha gerçekçi ekonomik politikaları hayata geçirmesi, yapısal reformları çıkarması, hukuku ve adaleti tesis etmesi öncelikli hedefi olmalıdır. Muhalefet milletvekili olarak ülkemizde yaşanan sorunları dile getirdiğimiz gibi İhracatçıların sorunlarını gündeme getirp çözüm yollarına ilişkin TBMM’de yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)