BAYRAM YILMAZKAYA'DAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN 96. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI

Lâik, demokratik, çağdaş ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devrimci, büyük devlet adamı Yüce Önder Atatürk'ün bu değerlerine sahip çıkan Cumhuriyet Halk Partisinin değerli emekçileri;

Vekil Haberleri 08.09.2019, 12:27
BAYRAM YILMAZKAYA'DAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN 96. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MESAJI

Türkiye Cumhuriyetinin ulu çınarı, genç filizi, ATA'mızın mirası Cumhuriyet Halk Partimizin 96. yaşını gururla kutluyoruz.

Cumhuriyet'in yılmaz bekçisi olan sizlerle, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyen Cumhuriyet Halk Partisinin tarihi misyonu olan özgürlük, demokrasi, adalet, devrim ve direniş mücadelesi dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyetini ve Cumhuriyet Halk Partisi kurmuş olan Ulu Önder bir konuşmasında şu tarihi konuşmayı yapıyor; ‘…milletin lideri olan kişinin halka doğruyu söylemesi, halkı dinlemesi ve halkı aldatmaması gerek! Halkı genel durumdan haberdar etmek son derece önemlidir. Çünkü, her şey açık söylendiği zaman halkın beyni faaliyet halinde bulunacak iyi şeyleri yapacak ve milletin zararına olan şeyleri reddederek şunun veya bunun arkasından gitmeyecektir.’ İşte bu sözler tüm siyasilere rehber olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyetinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu olan Atamız bundan yüzyıl önce saltanata son vererek bizlere layık, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini armağan etti. Ve cumhuriyetin meyvesi olan Cumhuriyet Halk Partisini bizlere bıraktı. Bizlerde bugün onun emanetlerine, değerlerine milletimizle sahip çıkacağız.

Büyük Önderin başlattığı aydınlanma devrimleri yolumuza ışık tutuğu sürece, çağdaş ve özgürlükçü mücadelemiz sürecektir. Cumhuriyeti yükseltecek ve sürdüreceğiz. Yolunuz açık ve aydınlık olsun. Hepinizi bu demokrasi şölenimizde, Atatürk’ün eseri olan Cumhuriyet Halk Partimizin 96. Kuruluş yıldönümünde sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya

Gaziantep Milletvekili

Yorumlar (0)