BAYIR, OKULDAKİ SKANDAL ETKİNLİĞİ MECLİSE TAŞIDI

Güzelbahçe Müftülüğü tarafından, ‘’Mevlid-i Nebi Haftası’’ etkinlikleri adı altında, 22 Kasım Perşembe günü Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan, ‘’‘Peygamberimiz ve Gençlik’’ adlı konferansa, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı ile, ortaokul ve liselerden öğrenci ve öğretmen getirilmesi istenmiş, etkinliğe gelen öğrencilere, ‘‘Kız çocuklarının 15 yaşında evlenebileceğini, adet gören kızların hasta olduğunun ve tedavi edilmesi gerektiğini, devrimcilerin de hayvan olduğu’’ yönünde sözler söylendiği iddiaları üzerine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 08.12.2018, 13:10 08.12.2018, 13:10
BAYIR, OKULDAKİ SKANDAL ETKİNLİĞİ MECLİSE TAŞIDI

Güzelbahçe Müftülüğü tarafından, ‘’Mevlid-i Nebi Haftası’’ etkinlikleri adı altında, 22 Kasım Perşembe günü Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan, ‘’‘Peygamberimiz ve Gençlik’’ adlı konferansa, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı ile, ortaokul ve liselerden öğrenci ve öğretmen getirilmesi istenmiş,  etkinliğe gelen öğrencilere, ‘‘Kız çocuklarının 15 yaşında evlenebileceğini, adet gören kızların hasta olduğunun ve tedavi edilmesi gerektiğini, devrimcilerin de hayvan olduğu’’ yönünde sözler söylendiği iddiaları üzerine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Öğrenci Velilerinin Onayı Alınmadan Götürülmüşler

Öğrenci velilerine haber verilmeden ve onayı alınmadan okullardan alınıp etkinliğe götürüldüğünü belirten Tacettin Bayır soru önergesinde; ‘‘Kız çocuklarının 15 yaşında evlenebileceğini, adet gören kızların hasta olduğunun ve tedavi edilmesi gerektiğini, devrimcilerin de hayvan olduğu’’ yönünde şeyler söylendiği iddialarını hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti. 22 Kasım Perşembe Günü, Güzelbahçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri adı altında, Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘’Peygamberimiz ve Gençlik’’ adlı konferansına götürülen öğrencilerin ailelerinden, yazılı izin alınmış mıdır? İzmir Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu konferansları hangi gerekçe ile yapmaktadır? Ders saatleri içerisinde konferans yapılmasının, müfredatta yeri var mıdır? Bu konferans bitiminde, öğrenciler ne gibi bir kazanım veya kazanımlar elde etmişlerdir? Benzer konferanslar, İzmir genelinde başka okullarda da verilmekte midir? ‘’Peygamberimiz ve Gençlik’’ adlı konferansına kaç konuşmacı katılmıştır. Konferansa konuşmacı olarak katılan / katılanların eğitim seviyesi ve öğrenim düzeyi nedir? Söz konusu konferansta anlatılacakların, program öncesinde kontrol edilerek, okul yönetiminin onayından geçmiş midir? Çocukların eğitimle hiçbir ilgisi olmayan, söylemler içeren konferanslarda psikolojik şiddet gördüğü de göz önüne alınırsa, bundan sonra düzenlenecek konferanslarda, benzeri olayların yaşanmaması için bir önlem almayı düşünüyor musunuz? Aldıysanız bunları kamuoyu ile paylaşacak mısınız? Öğrenci ve öğretmenlerin ailelerinden izin alınmadan, zorla konferansa götürülmesiyle ilgili, konferansı düzenleyen sorumlular hakkında bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmadıysa, soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?’’ sorularını yöneltti.


 

 

Yorumlar (0)