banner773

BATMAN'DAKİ PATLAMAYA 'SİLAHLARI GÖMÜN' ÇAĞRISI MI NEDEN OLDU?

“UYUYAN EYP’ler, SÖZDE ÇÖZÜM SÜRECİ’NDE Mİ YERLEŞTİRİLDİ”

Vekil Haberleri 11.10.2018, 15:54 11.10.2018, 15:54
BATMAN'DAKİ PATLAMAYA 'SİLAHLARI GÖMÜN' ÇAĞRISI MI NEDEN OLDU?

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, geçtiğimiz hafta Batman’da yaşanan hain terör saldırısını meclis gündemine taşıdı. Sezgin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, 4 Ekim 2018 tarihinde Batman’da 8 askerimizin şehit ve 1 askerimizin gazi olmasına neden olan EYP’nin yola yerleştirildiği tarihle ilgili edinilen bilgilerin açıklanmasını talep etti.

 

Aydın Milletvekili Sezgin, askerlerimizi taşıyan bir zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristler tarafından asfaltın altına tuzaklanmış olan el yapımı patlayıcının (EYP) uzun süre önce gömülerek istenilen zamanda aktif hale getirilebilen bir patlayıcı türü olduğunun altını çizerek, bu patlayıcının kamuoyuna “Çözüm Süreci” olarak takdim edilen ve iktidar tarafından PKK ile görüşmelerin yapıldığı dönemde mi yerleştirilmiş olduğu konusunda kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirtti.

 

Sözde çözüm süreci kapsamında atılan adımlardan birisinin, dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan “Silahları gömün” çağrısı olduğunu hatırlatan Sezgin, uyuyan EYP’nin yerleştirilmesinin sözde çözüm sürecinde atılan adımlarla bir bağlantısı olup olmadığının açıklanmasını istedi. Aydın Adnan Sezgin, böyle bir bağlantı mevcut ise, bunun sorumluluğunun hangi makama ait olacağının da kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Mart 2016 tarihinde TRT’de katıldığı bir programda, sözde çözüm süreci kapsamında valilere “terör örgütünün üzerine gitmeyin” ve “operasyon yapmayın” talimatı verdiklerini belirtmişti. Erdoğan ayrıca 7 Eylül 2015 tarihinde A Haber kanalında katıldığı bir programda, “Çözüm Süreci bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen Doğu'da kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar" demişti.

 

2015 yılından bu yana terör örgütü PKK, geçmişte hiç kullanmadığı bir yöntem olan EYP saldırılarını kullanıyor. El yapımı patlayıcı ve mayın saldırıları sonucunda son yıllarda çok sayıda şehit veriyoruz. PKK’nın el yapımı patlayıcı yapmayı Irak iç savaşı sırasında El Kaide’den öğrendiği ve Suriye iç savaşı sırasında bu tekniğin geliştirildiği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)