BALIKESİR’DE HASTANE EKSİKLİĞİ MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, Balıkesir sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam ediyor.

Vekil Haberleri 17.06.2019, 10:54
BALIKESİR’DE HASTANE EKSİKLİĞİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Balıkesir Edremit ilçesinde hastane ve hekim eksikliğini Meclis’e taşıyan Aytekin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Önergede sağlık kurumlarına erişimin en temel insan haklarından olduğunun altını çizen Aytekin, yazın nüfusu tatilciler ile hızla artan bir bölgede hekim ve hastane eksikliğinin nedenini sordu.

 

Ensar Aytekin’in konuya ilişkin açıklaması ise şu şekilde:

 

“Balıkesir nüfus yoğunluğu açısından Türkiye’nin en büyük 16. ili. Bu nüfus yaz aylarında milyonlarca artıyor. Özellikle körfez bölgesinde bu yoğunluğun daha fazla yaşandığını biliyoruz. Ancak Balıkesir ili hak ettiği değeri göremiyor. Şehirde hastane ve hekim eksiliği olduğunu birçok kez dile getirdik. Körfez bölgesinde ise vatandaş adeta kaderine terk edilmiş durumda. Özellikle yaşlı nüfusun yoğun olduğu bölgede kalp cerrahı yok, hastaneler ise çok sınırlı sayıda. Edremit körfezi olarak adlandıran ve tatilcilerin Balıkesir’de tercihi olan bu bölgede sınırlı sayıda hastane ve sağlık personelinin bulunması ne yazık ki olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Bu sorunu pek çok kez dile getirdik. Ancak iktidar Balıkesir halkının taleplerine kulağını tıkamayı tercih ediyor.

 

“Sağlıkta devrim” diyerek en temel hakkı dahi propaganda malzemesi haline getiren zihniyeti Balıkesir’e bir bakmaya davet ediyorum. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletmiş olduğumuz sorunlar Balıkesir halkının bize aktardığı sorunların başında gelmektedir. Bu konunun derhal gündeme alınarak çözüme kavuşturulması ise büyük bir önem arz ediyor. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)