banner773

Bakanlığın Krizden Kurtuluş Reçetesi! Küçükler Yaş Grubu Turnuvaları İptal Edildi...

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, amatör spor branşlarında (Basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, futbol vb.) küçükler kategorisinde her yıl gerçekleştirilen ulusal çaplı spor turnuvalarının bu sene Bakanlıkça iptal edilmesini; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sordu.

Vekil Haberleri 11.06.2019, 15:06 11.06.2019, 15:48
Bakanlığın Krizden Kurtuluş Reçetesi! Küçükler Yaş Grubu Turnuvaları İptal Edildi...

“Ülkemizde gerçekleştirilen amatör spor faaliyetlerinde (Basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, futbol vb.) tüm spor dallarında, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorileri olmak üzere üç ayrı yaş grubu için hem yerel hem de ulusal ölçekte spor turnuvaları düzenlenmektedir. Bu turnuvalar sayesinde alt yapı sporcuları kendini geliştirmekte, başka şehirlerden sporcu arkadaşlar edinmekte, sporcu kimliğini hissetmekte ve böylelikle kendi yeteneklerine ve sosyal hayatlarına katkı sağlamaktadırlar.” tespitinde bulunan Yavuzyılmaz,  özellikle bu yaş grupları içinde, “küçükler kategorisinde” yer alan 10 - 11 yaş aralığında olan sporcuların, Türk sporunun geleceğinin temellerini oluşturduğunu söyledi.

 

Yavuzyılmaz küçükler kategorisinin gelişmiş ülkelerde “Altın Çağ” olarak adlandırılan ve büyük önem verilen küçükler yaş kategorisinin turnuvalarının iptaline ilişkin Bakanlığın bir açıklama yapmadığına vurgu yaparken; bu durumun, küçükler kategorisindeki sporcuların 4 – 5 yıl boyunca herhangi bir ulusal turnuva tecrübesi yaşamadan spor yapmalarına, doğal olarak da sportif gelişim süreçlerinin yavaşlamasına sebep olacağını belirtti.

 

“Sonuç olarak bu turnuvaların iptali, küçükler kategorisindeki sporculara ve doğal olarak Türk sporunun geleceğine olumsuz etkiler oluşturacaktır” ifadelerini kullanan Yavuzyılmaz, Bakan Kasapoğlu’na şu soruları yöneltti:

 

1.     Küçükler kategorisindeki amatör branş turnuvaları ve okullar arası ulusal turnuvalar hangi sebeplerle iptal edilmiştir?

 

2.     Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından küçükler kategorisindeki ulusal turnuvalara 2000 yılından 2019 yılına kadar her yıl için ayrı ayrı ne kadar bütçe ayırmıştır?

 

3.     Küçükler yaş kategorileri için bu turnuvaların yeniden yapılması planlanmakta mıdır? Planlanmaktaysa hangi yıllar için bu turnuvaların yeniden başlatılması ön görülmektedir?

 

4.     2019 yılı itibariyle amatör branşlarda spor kulüplerine ve okullara yapılan spor desteklerinde bir kısıtlamaya gidilmiş midir?

 

5.     2000 yılından itibaren amatör branşlarda, kulüplere ve okullara yapılan spor desteklerini, kulüp, okul ve spor dalları için ayrı ayrı belirtilen bir tablonun tarafıma iletilmesini talep ediyorum.

 

6.     2000 yılından itibaren tüm amatör spor dalları için küçükler, yıldızlar, gençler ve yetişkin kategorilerinde ulusal turnuvalara katılan her bir sporcu için günlük harcırah (konaklama, ulaşım, yemek dahil ) olarak kaç TL ödenmektedir?

 

Yorumlar (0)