Bakan'dan Ali Keven'e cevap!

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven’in, Plan Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçe görüşmesinde Sn. Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a Yozgat’ın termal turizm potansiyellerine ve atıl durumda ki halk kütüphanelerine yönelik yaptığı konuşmada yönelttiği sorulara Sn. Bakan yazılı cevap verdi.

Vekil Haberleri 04.12.2018, 12:30 04.12.2018, 12:30
Bakan'dan Ali Keven'e cevap!

Yozgat iline 2002-2018 yılları arasında kütüphane onarımı ve yenileme için 16 yılda 1 milyon 410 bin TL gibi düşük bir ödenek gönderildiği belirtilen yazıda; il merkezi, Boğazlıyan ve Yerköy halk kütüphanelerine yenileme için ödenek gönderildiği ancak diğer ilçelere yönelik somut bir çalışmanın henüz olmadığı belirtildi.

Tarih, doğa ve termal turizme yönelik yapılan çalışmaları soran Keven, buna karşı aldığı cevabın maalesef muğlak ifadeler içerdiğini söyledi

“Yozgat ile ilgili ne yapılabilir veya ne gibi çalışmalar yapılıyor diye bakanlarımıza devamlı ulaşmaya bilgi almaya çalışıyoruz. Son olarak Kültür ve Turizm Bakanı ile Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığım görüşmede Sn. Bakan’a Yozgat turizmiyle ilgili birtakım sorular yönelttim. Biz isterdik ki turizm alanında bir atılım başlatılmış olsun ve bizde bunları duyuralım. Roma Hamamı gibi tarihi eserlere yönelik çalışmalar yürütülüyor bunun için ilimiz adına teşekkür ediyorum. Ancak Yozgat ve ilçelerinde bulunan termal turizm potansiyeline yönelik somut bir çalışma yapıldığı söylenemiyor. ‘Çalışılmaktadır’, ‘Sağlanmaktadır’ gibi muğlak ifadeler değil biz somut bir kalkınma planı istiyoruz. Yozgat bunu fazlasıyla hak ediyor. Ülkemizin her yanı ayrı güzel, turizmin sadece deniz turizminden ibaret görülmemesi lazım. Yozgat bütçeden yeterince pay alamıyor. Sn. Bakan’dan tekrar ilimize ilgi gösterilmesini talep ediyorum” diye görüşlerini paylaştı.

Yorumlar (0)