Bakan Yardımcısı Aksu: İzmir'in stadları 2019'da hizmete girecek

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, temeli 2017 yılında atılan ve İzmir’de yapımı devam eden Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka stadlarının 2019 yılı içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

Vekil Haberleri 02.11.2018, 11:30 02.11.2018, 11:30
Bakan Yardımcısı Aksu: İzmir'in stadları 2019'da hizmete girecek

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlama ve Düzenleme Kurulu Başkanlığı Üst Komisyon toplantısına katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in İzmir’de yapımı devam eden stadlarla ilgili sorusuna yanıt verdi.

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel’in “Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım İzmir’deki stadların belirtilen takvimden de önce biteceğinin sözünü vermişti. Ancak İzmir Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka stadlarının inşaatlarında yavaşlama olduğu iddia ediliyor. Bu stadların yapımı ne zaman tamamlanacak” şeklindeki sorusunu cevaplayan Bakan Yardımcısı Aksu, şunları söyledi:

“2019 YILINDA BİTECEĞİNİ TAAHHÜT EDİYORUZ”

“İnşaatlarımız devam ediyor. Durması söz konusu değil. Ancak ekstra ilave işler ve bazı hukuki işlemler çıktı. Örneğin; Alsancak'ta rakip seyirci için bir tribün planladık. 2019 yılı içerisinde biteceğini taahhüt ediyoruz. Bazı sıkıntılar yaşasak da durma söz konusu değil. Devam ediyor. Firmaların hak edişleri de ödeniyor. 2019 yılının başında olmasa da yıl içinde bitirmiş ve hizmete sokmuş olacağız” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de Bakan Yardımcısı Aksu’ya teşekkür ederek, İzmir takımlarının ve İzmirliler’in stad beklentisinin yüksek olduğunu, bir an önce tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

ÜNİVERSİTELER LİGİ DEVAM EDECEK

Toplantıda Üniversiteler Ligi’nin tüm branşlarda düzenlenen turnuvalarının, bu yıl için iptal edileceği yönündeki iddiaları da dile getiren Sertel’e Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan cevap vererek şunları söyledi:

 “Üniversiteler Ligi’yle alakalı herhangi bir iptal söz konusu değil. 2012 yılında başlayan bu lig, her yıl katılımcı ve katılan üniversite sayısı ve branş itibarıyla artarak gidiyor ve deplasman masrafları ve katılım ücretleri ödenen, üstelik Harcırah Kanunu dışında kulüplere katkılar yapılarak yürüyen bir yapıda devam ediyor, artarak devam edeceğini de ifade etmek isterim.”

 

 

Yorumlar (0)