Bakan Selçuk: Taşımalı eğitime yemek veriyoruz! Gürer: Tüm okullarda yaygınlaştırılmalı..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tüm okulları kapsayacak şekilde öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmesi talebini içeren soru önergesini Milli Eğitim Bakanlığına yöneltti.

Vekil Haberleri 17.03.2019, 13:47 17.03.2019, 13:47
Bakan Selçuk: Taşımalı eğitime yemek veriyoruz! Gürer: Tüm okullarda yaygınlaştırılmalı..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tüm okulları kapsayacak şekilde öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmesi talebini içeren soru önergesini Milli Eğitim Bakanlığına yöneltti. 

 

Önergeyi yanıtlayan Bakan Ziya Selçuk, sadece taşımalı eğitim alan öğrencilerle pansiyonlu okullardaki öğrencilere öğle yemeği verilmekte olduğunu açıkladı. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tekli eğitim sisteminin uygulandığı okullarda büyük bir sorun haline gelen öğle yemeği ve sabah kahvaltısı konusunu, Milli Eğitim Bakanlığına yöneltti yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

 

Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tüm okulları kapsayacak şekilde öğrencilerimizin dengeli ve sağlıklı beslenmeleri amacıyla sabah kahvaltısıyla beraber öğle yemeklerinin karşılanması yönünde çalışma yapılması düşünülmekte midir?” şeklindeki sorusunun, Bakan Ziya Selçuk tarafından yanıtlanmasını istedi. 

 

Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Selçuk, “Bakanlığımızca öğrenci taşıma uygulaması kapsamında taşınan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine öğle yemeği verilmektedir. Ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde pansiyonlu okullarda kalan öğrencilere sabah, öğle, akşam ve ara öğün olmak üzere yemek verilmektedir. Bunun yanında özel eğitim okullarına devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere de öğle yemeği hizmeti verilmektedir” açıklamasında bulundu. 

 

GÜRER: GELİŞME ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIMIZ SAĞLIKLI BESLENEMİYOR

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tekli eğitim sisteminin uygulandığı okullarda sabah kahvaltısı ve öğle yemeğinin büyük bir sorun haline geldiğini söyledi. Sabah okula gelen bir ilkokul öğrencisinin öğleden sonra 15.00 sıralarında okuldan ayrıldığına dikkat çeken Gürer, “Tam gelişme çağındaki çocuklarımız için sabah kahvaltısı ve öğle yemeği çok önemlidir. Sabah okula yetişmek için çoğu evinde kahvaltı yapamamakta, okulda simit ve poğaça ile idare etmektedir. Yaklaşık 1 saat olan öğle aralarında ise çocuklar evlerine gidememektedir. Bu nedenle sadece taşımalı eğitim alan çocuklarımızın değil, tüm okullardaki öğrencilerimiz için sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmesi uygulamasına hemen geçilmelidir” şeklinde konuştu. 

 

Yorumlar (0)