"BAĞIMSIZLIK RUHU 100 YAŞINDA DİPDİRİ AYAKTA"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yakmasının 100. yılı münasebetiyle, CHP Genel Merkezinde düzenlenen “Kuruluştan Kurtuluşa Milli Mücadele Tarihi” etkinliğinin açış konuşmasını yaptı.

Vekil Haberleri 24.05.2019, 15:12 24.05.2019, 15:33
"BAĞIMSIZLIK RUHU 100 YAŞINDA DİPDİRİ AYAKTA"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yakmasının 100. yılı münasebetiyle, CHP Genel Merkezinde düzenlenen “Kuruluştan Kurtuluşa Milli Mücadele Tarihi” etkinliğinin açış konuşmasını yaptı.

Yıldırım Kaya, “19 Mayıs 1919 Kurtuluşumuz ve Kuruluşumuz için atılan ilk adımlardı. O ilk adımlar bize emperyalistler tarafından işgal edilmiş bir vatan için direnme gücü verdi. O direnme gücümüz hala dipdiri ve ayakta. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk direnişi başlattığı o günü, 19 Mayıs 1919’u gençlere armağan etti. Gençlerin bağımsızlık ruhunu yüreklerinde taptaze taşıyacaklarını biliyordu.” dedi.

“O bağımsızlık ruhu şimdi 100 yaşında. Onurla ve gururla kutluyoruz” diyen Kaya, “Tam Bağımsız Türkiye ruhunu taşıyan gençlerimiz ve sporcularımız bugün Cumhuriyeti Kuran, Cumhuriyet Halk Partisine geldiler. Anadolu’nun bağrından kopup kurtuluşun ve kuruluşun başkentine gelen geçlerimiz ve sporcularımız, Cumhuriyeti kuran patinin, Cumhuriyet Halk Partisinin bahçesine 100. Yıl Onur Çınarı’nı dikecekler. Dikilecek o çınar bağımsızlığımızın 100.yıl simgesi olarak göklere yükselecek.” fadelerini kullandı.

Kaya, “Bağımsızlık ateşini göğüslerinde onurla taşıyan gençlerin ve sporcularımız, Anıtkabir’de Ata’mızın huzuruna çıkarak, kurtuluşumuzun 100. yılı kutlayacaklar.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması:

BAĞIMSIZLIK RUHU 100 YAŞINDA DİPDİRİ AYAKTA

Bugün Anadolu’nun tüm renkleri bir arada!

Kurtuluşumuzun ve Kuruluşumuzun umutları burada!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği bağımsızlık sevdalısı geçlerimiz ve sporcularımız burada…

Sevgili gençler hoş geldiniz…

Mustafa Kemal Atatürk’ün Yoldaşları hoş geldiniz!

19 Mayıs 1919 Kurtuluşumuz ve Kuruluşumuz için atılan ilk adımlardı. O ilk adımlar bize emperyalistler tarafından işgal edilmiş bir vatan için direnme gücü verdi. O direnme gücümüz hala dipdiri ve ayakta. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk direnişi başlattığı o günü, 19 Mayıs 1919’u gençlere armağan etti. Gençlerin bağımsızlık ruhunu yüreklerinde taptaze taşıyacaklarını biliyordu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşımızda, “ya istiklal ya ölüm” diyerek toprağa attığı bağımsızlık tohumları kurtuluşumuzu ve kuruluşumuzu gerçekleştirdi.

O “Bağımsızlık Ruhu” şimdi 100 yaşında.

Onurla ve gururla kutluyoruz!

  • Tarih 16 Mayıs 1919’u gösterdiğinde Mustafa Kemal Atatürk ve 18 arkadaşı, İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru Samsun’a yelken açtı. Biz de 100 yıl önce kurtuluşa yelken açan Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarını uğurlamak için 16 Mayıs 2019’da İstanbul’daydık.
  • Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak bağımsızlıkateşini yaktı. Biz debağımsızlık ateşininyakıldığı günün 100. yılında, 19 Mayıs 2019’da da Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını karşıladık. 
  • 21 Mayıs’ta İzmir’deydik, 15 Mayıs 1919'da İzmir'e çıkartma yapan işgal güçlerine ilk kurşunu sıkan, Kurtuluş Savaşımızın sembollerinden Gazeteci Hasan Tahsin'i 19Mayıs1919'un 100.yılında saygıyla ve minnetle andık.
  • Tam Bağımsız Türkiye ruhunu taşıyan gençlerimiz ve sporcularımız bugün Cumhuriyeti Kuran, Cumhuriyet Halk Partisine geldiler.Anadolu’nun bağrından kopup Kurtuluşun ve kuruluşun başkentine gelen geçlerimiz ve sporcularımız, Cumhuriyeti kuran patinin, Cumhuriyet Halk Partisinin bahçesine 100. Yıl Onur Çınarı’nıdikecekler. Dikilecek o çınar bağımsızlığımızın 100.yıl simgesi olarak göklere yükselecek.
  • Bağımsızlık ateşini göğüslerinde onurla taşıyan gençlerimiz ve sporcularımız daha sonra Anıtkabir’de Ata’mızın huzuruna çıkarak, kurtuluşumuzun 100. yılı kutlayacaklar.

Sevgili Gençler,

Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor!

Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiğimiz kazanımlarımız tehdit altında.

Tırnaklarımızla kazarak açtığımız demokrasi yolumuzu kapatmak isteyenler var.

Ekonomimiz dışa bağımlı hale geldi.

Türkiye artık kendine yetebilen ülkeler arasında sayılmıyor.

Onurla yürütülen bir dış politikamız yok!

Yurtta barış dünyada barış politikası terkedildi.

Tüm komşularımızla sorunlar yaşıyoruz.

Halkın yarısını terörist ilan edecek kadar gözleri kör olmuş kişiler en tepede oturuyor…

İnsan beyni vatan toprağı kadar önemlidir. Bu tohum insan beynine atılır. Çağdaş eğitim, toplumları özgürleştirir. Ancak, bugün eğitim, halkın özgürleştirilmesi için değil, yönetilmesi için bir araca dönüştür.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Cumhuriyetin çocukları umutsuz değil!

Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmak isteyenler oldu.

Başaramadılar, başaramayacaklar.

Biz kazandık!

Biz kazanacağız…

Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde, “Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin!” demşti…

Kuruluşun ve Kurtuluşun 100.Yılında, hepimiz bu ruh halindeyiz!

Yaşasın Cumhuriyet!

Yaşasın tam bağımsız Cumhuriyet!

Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!

Yorumlar (0)