AYTUN ÇIRAY’DAN TARİHİ UYARILARLA DOLU DEĞERLENDİRMELER

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Aytun Çıray CHP Meclis Grubunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 21 Nisan 2019’ta Ankara’nın Çubuk İlçesi Akuzun köyünde yapılan çok tehlikeli linç provokasyonunun araştırılması için verdiği Meclis Araştırması Önergesinin görüşmelerinde İYİ Parti adına tarihi uyarılarla dolu değerlendirmelerde bulundu.

Vekil Haberleri 01.05.2019, 19:00 01.05.2019, 19:08
AYTUN ÇIRAY’DAN TARİHİ UYARILARLA DOLU DEĞERLENDİRMELER

YENİ BİR MANİPÜLATİF SEÇİMİN FİGÜRANI OLUNAMAZ…  

İYİ Parti  Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Aytun Çıray CHP Meclis Grubunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 21 Nisan 2019’ta Ankara’nın Çubuk İlçesi Akuzun köyünde yapılan çok tehlikeli linç provokasyonunun araştırılması için verdiği Meclis Araştırması Önergesinin görüşmelerinde İYİ Parti adına tarihi uyarılarla  dolu değerlendirmelerde bulundu.

ŞİMDİLİK BİLİNMEYEN BİR MİHRAK TARAFINDAN ÇIKARILMIŞ ADETA KONTROLLÜ BİR YANGIN

Aytun Çıray, konuşmasına Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyona ilişkin ’21 Nisan tarihi hafızalarımıza kazınmalıdır; çünkü biz o gün çok büyük bir felaketin kıyısından döndük” değerlendirmesiyle başladı. Meşum olayı “kim olduğu şimdilik bilinmeyen bir mihrak tarafından çıkarılmış adeta kontrollü bir yangın” benzeten Çıray, sözkonusu yangının bir an için kontrolden çıkıp yayılmış olması durumunda yaşanacak travmanın şiddetinin “15 Temmuz hain FETÖ darbesi kadar kuvvetli olabileceğine” dikkat çekerek şöyle dedi:

KANLI KARDEŞ KAVGASININ KIYISINDAN DÖNÜLDÜ

“Kısacası, kanlı kardeş kavgasının kıyısından dönüldü. Sayın Meral Akşener'in evini basmaya çalışan korkak ahlaksızlardan sonra bu ikinci denemedir. Hümanistliğiyle bilinen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ölümcül olabilecek bir yangının içinde kaldı. Ölümcül diyorum çünkü nem azalır, rüzgâr yön değiştirip şiddetlenir, bir de bakmışsınız ki yangın önce Akkuzulu köyünü sarmış, sonra Türkiye'ye yayılmış; yerel seçimler sonrasında baharın gelişi de böylece gölgede kalmış ama çok şükür ki provokatörlerin istedikleri olmadı.”

HEDEF DEMOKRASİYİ VE HUKUK DEVLETİNİ YIKMAKTIR, DOLAYISIYLA HEDEF MİLLET VE DEVLETTİR

Çıray konuşmasının devamında araştırma önergesinin kabul etmenin Meclis için bir namus meselesi olarak belirterek “bu kontrollü yangını çıkaranlar kim olurlarsa olsunlar (..) sonuç değişmez, hedef demokrasiyi ve hukuk devletini yıkmaktı; hedef millet ve devletti” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ŞEHİT EDİLSEYDİ SAYIN BAHÇELİ ACABA NE DİYECEKTİ?

Daha sonra ‘siyasetin yetkili makamlarında  oturanlar yangına körükle gitmemelidirler’ diyerek MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilişkili açıklamalarını eleştiren Aytun Çıray sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi, Sayın Bahçeli'ye soruyorum: 2014'te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "illet", "zillet" demeden ortak hareket ettiğiniz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu şehit edilseydi ne diyecektiniz? "Sayın Kılıçdaroğlu kendini öldürtüp kardeş kavgası çıkardı." mı diyecektiniz? Ya da Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir durumu yine bir "gaz sıkışması" olarak mı tarif edecekti?”

Aytun Çıray, konuşmasının son bölümünü “İstanbul’u Sayın Ekrem İmamoğlu kazanmıştır.” tespiti ışığında YSK’ya yönelik bir dizi uyarıya tahsis etti. Çıray bu çerçevede YSK’ya şöyle seslendi:                  

ÇIRAY’DAN YSK’YA ÇAĞRI: ANAYASA, KANUNLARA VE İÇTİHATLARINIZA BAĞLI KALIN!

“Şimdi buradan, devletimizin ve milletimizin yüksek çıkarları için, zaten tam kanunsuzluk yapmakla malul Yüksek Seçim Kuruluna seslenmek istiyorum: Önünde sonunda kaynağı ortaya çıkarılacak olan bu kontrollü yangınlar sürecine dikkat edin, sakın içine düşmeyin; Anayasa'ya, kanunlara ve içtihatlarınıza bağlı kalın.”

Çıray, YSK’nın böyle yapmaması halinde muhalefetin bu kez farklı bir tavır alabileceğini son derece çarpıcı uyarılarla ortaya koydu:

YSK’YI UYARIYORUM: MUHALEFETSİZ BİR SEÇİM MEŞRU OLMAZ

“Muhalefet partileri bu defa, hukuken meşru olmayan bir kararın sonucunu meşrulaştırmak istemeyebilirler. Artık yeni bir manipülatif seçimi meşrulaştırmanın figüranı olmak istemeyebiliriz. Muhalefetsiz bir demokrasi olmayacağı gibi muhalefetsiz girilecek yeni bir seçim meşru olamaz. Sayın İmamoğlu nasıl olsa hakkını yedirmez, Anadolu yollarına düşer ama ekonomiden dış politikaya kadar zar zor kontrol altında tutulan tüm yangınların bu defa sebebi YSK olur, YSK.

Çıray konuşmasını “Bir kez daha, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun şahsında Türk milletine geçmiş olsun diyor ve tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.” cümleleriyle noktaladı.

Yorumlar (0)