banner758

Ayhan Barut'tan ulusal bayramlarda da ücretsiz ulaşım teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Kurban ve Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 30 Ağustos, 29 Ekim, 23 Nisan ve 19 Mayıs'ta da otoyol, köprü ve toplu ulaşımın ücretsiz olması amacıyla yasa teklifi hazırladı.

Vekil Haberleri 22.08.2019, 12:09
Ayhan Barut'tan ulusal bayramlarda da ücretsiz ulaşım teklifi

 Barut, "Ulusal bayramlarımızdaki coşku ve heyecanı çok daha fazla insanımızın yaşamasını sağlamak için, ülkemizin ortak varlıkları olan köprü, otoyol ve toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olarak verilmesini istiyoruz" dedi. 

ÖNEMİNİ ANLATTI

Hazırladığı yasa değişikliği teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Ramazan ve Kurban gibi dini bayramlarımızda uygulanan otoyol, köprü ve toplu ulaşımdaki ücretsiz ulaşım imkanlarının 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da sağlanmasını istedi. Yasa değişikliği teklifinin gerekçelerini paylaşan Ayhan Barut, "Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da Anadolu topraklarına ayak bastığı ve Ulusal Kurtuluş Mücadelesini başlattığı gün olan 19 Mayıs'ın Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılarak Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanması, 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkumandan Meydan Muharebesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak kutlanması ve 29 Ekim 1923'te ilan edilen demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanması, ulusal bayramlarının tarihsel anlamını ortaya koymaktadır" diye konuştu.

"BAYRAM DEMEK, BİRLİK DEMEKTİR"

Milli bayramlar ve bu bayramların kutlandığı günlerin büyük bir heyecan ve duygu yoğunluğu ile karşılandığına dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Yurttaşlarımız birlik ve beraberlik duygusunu, ülkesine ve milletine bağlılığını en yoğun coşku ve mutlulukla bu günlerde yaşamaktadır. Milletimizi oluşturan bireyler bu milli günlerde, milli dayanışma ve birlik ruhu ile üzerinde yaşadıkları vatan toprağına bağlılıklarını, kendi ulusuna ait olma duygusunu ve övüncünü hep birlikte yaşarlar. Bir toplumda kutlanan bayram demek birlik ve beraberlik demektir. Bu çok özel günlerde toplumumuz içinde var olan kültürel, siyasal ve sosyal bütün farklılıklar bir kenara bırakılır. Günlük yaşamın getirdiği tüm kaygı ve endişelerden uzaklaşılır. Büyük bir mücadele sonucu elde edilen bu milli bayramlarımız ülkemizin yedi bölge 81 ilinde aynı heyecan ve mutlulukla kutlanır. Türk milletinin kaderinin çizildiği ve tarihine damga vuran bu önemli milli bayramlarımızın kutlandığı günlerde, ülkemizin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde vatandaşlarımızın kutlama alanlarına katılımlarıyla coşku ve kıvancın ortak yaşanması büyük önem taşımaktadır. Bu kutlamalardaki birliktelik ulusumuza güven dünyaya da büyük bir korku verecektir. Milli bayramlarımızdaki coşku ve heyecanı çok daha fazla insanımızın yaşamasını sağlamak için, ülkemizin ortak varlıkları olan köprü, otoyol ve toplu taşıma hizmetlerinin bu özel ve milli bayram günlerinde ücretsiz olarak verilmesi amaçlanmıştır."

Yorumlar (0)