Ayhan Barut'tan Sağlık Bakanlığı'na atama çağrısı: "Atama bekleyen sağlıkçıların sesini duyun"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, salgınla mücadele eden kahraman sağlık ordusunun yeni atamalarla güçlendirilmesini istedi. Meclis'te Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı göreve çağıran Barut, "Sağlık Bakanlığı açıkladığı kontenjan sayılarıyla atama bekleyen gençlerimizi hayal kırıklığına uğratıyor. Fizyoterapistlerden diyetisyenlere, tüm teknikerlerden psikologlara her branşta sağlıkta yeteri kadar atama yapılmalıdır" dedi.

Vekil Haberleri 18.12.2020, 08:59
Ayhan Barut'tan Sağlık Bakanlığı'na atama çağrısı: "Atama bekleyen sağlıkçıların sesini duyun"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, salgınla mücadelenin en ön safında yer alan sağlık emekçilerinin hakları verilmediği gibi ağır çalışma koşulları nedeniyle de oldukça zorluklar yaşadığını aktardı. Sağlığa atama konusunda bakanlığı eleştiren Barut, ""Sağlık Bakanlığı atamalar konusunda her branştan atama bekleyen gençlerimizi hayal kırıklığına uğrattı" diye konuştu.

FİZYOTERAPİSTLERE DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı atama sayılarına tepki gösteren Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Özellikle fizyoterapistleri unuttu dedirtecek sembolik atamalar yaptı. Atama bekleyen ve hizmet vermeye hazır olan fizyoterapistlerin umutlarını ve hayallerini yıkmış durumdadır. KPSS sınavında her daim rekor puanlarla atama bekleyen binlerce fizyoterapist bulunmaktadır. Fizyoterapistlerin yetersizliği sebebiyle vatandaşlar ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Yoğun bakım ünitelerinde, aile sağlığı merkezlerinde, kamu hastanelerinde fizyoterapist istihdamın yetersiz olması öncelikle vatandaşlarımızın fizik tedavi hizmetlerinin aksamasına neden olmaktadır. Kamu hastanelerinde fizyoterapist yetersizliği, fizik tedavi hizmeti görmesi gereken vatandaşların en az 6 ay sonrasına randevu almasına sebep olmaktadır. Tıbbın her alanında aktif rol oynayan ve multidisipliner yaklaşımın çok önemli bir parçası olan fizyoterapistlerin hak ettiği kadro sayısı bu mudur? Peki neredeyse tüm üniversitelerde FTR bölümü açılmasının sebebi nedir? Kamuya alınacak fizyoterapist sayısıyla mezun sayısının birbirine paralel olması gerekiyor. Kontrolsüz şekilde üniversitelerde FTR bölümünün açılıp, ticari kaygılarla kontenjan sayısının artırılmasına artık dur denilmelidir. İnsan ve sağlıkla ilgilenen hiçbir bölüm bu kadar mağdur olmayı hak etmiyor. Ülkemizde sağlıkta dönüşümün yaşandığı ve pandeminin de bizlere fizyoterapistlerin sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu çok net bir şekilde gösterdiği bu günlerde sağlıkçılara ve özellikle fizyoterapistlere hak edilen değerin verilmesi gerekiyor."

Yorumlar (0)