Ayhan Barut'tan 'gazetelere destek' çağrısı: "Zor durumdaki gazetelerimiz için de destek paketi açıklayın"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik krizin ardından gelen salgın süreciyle birlikte gazetelerin çok zor günler yaşadığına dikkat çekerek iktidarı basına destek vermeye çağırdı.

Vekil Haberleri 05.01.2021, 09:27 05.01.2021, 09:32
Ayhan Barut'tan 'gazetelere destek' çağrısı: "Zor durumdaki gazetelerimiz için de destek paketi açıklayın"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Salgın süreci halk sağlığı kadar esnafından çiftçisine herkesi ve ülke ekonomimizi de olumsuz etkiledi. Salgınla mücadelede gelişmiş ülkeler ekonomik anlamda çok ciddi destek paketleriyle yardım organizasyonları yapsa da maalesef ülkemizde sosyal devletin gereği tam olarak yerine getirilemedi" diye konuştu.

"BASIN DESTEK PAKETİNE DAHİL EDİLSİN"

İktidarı sorumluluk duygusuyla göreve çağıran Ayhan Barut, esnaftan çiftçiye toplumun tüm kesimlerine destek verilmesini isteyerek şunları kaydetti:
"Destek paketleri kapsamında esnaf ve sanatkarlara hibe ve kira yardımı gibi destekler hakkındaki Cumhurbaşkanlığı kararı 24 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar kapsamında desteklenecek ekonomik faaliyetler listesi de Ticaret Bakanlığı tarafından duyuruldu. Ne yazık ki salgından olumsuz anlamda en çok etkilenen gazetecilik sektörü desteklenecek 133 ekonomik faaliyet listesinde yer almadı. Halkın haber alma hakkı için çalışan, ekonomik krizin etkisiyle zaten zorda olan ve salgında mağduriyeti daha da artan gazetelerin talepleri göz ardı edildi. Yeni yılın ilk haftasıyla başlayan destek başvurularında gazetelerin de yer almasını, destek paketine dahil edilmesini istiyoruz."^

"DESTEK LİSTESİNE GAZETELER DE EKLENECEK Mİ?"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un, Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergede şu sorulara yanıt verilmesi istendi:
"1- Cumhurbaşkanlığı kararı ile duyurulan destek listesine gazetelerin de eklenmesini düşünüyor musunuz?
2- Salgınla mücadele çerçevesinde esnaf ve sanatkarlara yönelik ilan edilen destek paketinin kapsamını genişletecek misiniz?
3- Zaten ekonomik olarak zor günler yaşayan gazetelerin açıklanan son destek paketinde yer almamasının nedeni nedir?
4- Halkın haber alma hakkı için çalışan, demokrasinin en önemli ayağından birisini oluşturan basın camiası için gelir desteği, doğrudan hibe, ayni ve nakdi yardım paketi açıklayacak mısınız?"

Yorumlar (0)