Ayhan Barut'tan 4-D kadrolu işçiler için Meclis'te çözüm çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, mağdur işçilerin haklarını verin çağrısını yaptı.

Vekil Haberleri 20.12.2020, 12:20
Ayhan Barut'tan 4-D kadrolu işçiler için Meclis'te çözüm çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kamuda 4-D' statüsünde çalışan işçilerin mağduriyetini Meclis gündemine taşıyarak çözüm üretilmesi için iktidara çağrı yaptı. Kanun Hükmünde Kararname ile 2 yıl önce kadroya geçirilen ancak hakları verilmeyen işçilerin dramına dikkat çeken Barut, işçilerin toplu sözleşme, ekonomik, manevi ve özlük haklarıyla ilgili sorunlarına acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

"İKTİDAR BU FERYADI DUYMALI"

Kamuda 4-D statüsünde çalışan işçilerle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"4 -D kadrosunda çalışan işçileri sözde 2 yıl önce kadroya aldınız. Taşeronda çalışırken asgari ücretin yüzde 65 fazlasını alırken bu işçilerimize 2 yılda yüzde 4 zam verdiniz. Bu geçen 2 yılda işçilerimizi ekonomik anlamda net bin liranın üzerinde gelir kaybına uğrattınız. 1 Kasım 2020'de toplu iş sözleşmesinin imzalanması gerekirken hala imzalanmadı, mağduriyet ise artarak sürüyor. Bu işçilerin çocuk yardımı, yakacak yardımı gibi bütün yan ödemeleri kesildi. Üstelik vergi dilimine de girerek gelir kaybı yaşayarak mağduriyetleri arttı. Bu sözleşme ne zaman imzalanacak, işçilerimize yüzde kaç zam vereceksiniz? İşçilerimizin bu kayıplarını nasıl telafi edeceksiniz? Bu işçilerimizin salgın sürecinde haftada 90 saat çalıştırıldığı oluyor. İşçilerimizin feryadını duyun. İktidarı bu çığlığı duymaya ve can yakan bu sorunu çözmeye çağırıyoruz."

Yorumlar (0)