Ayhan Barut, İstanbul Tuzla'da fark yarattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, İstanbul'da demokrasinin büyük bir zafer elde ettiğini belirterek, "Ekrem İmamoğlu başkanımız, örgütümüz, her kademeden yöneticilerimiz, gönüllülerimiz ve halkımızla demokrasi destanı yazdık, Türkiye kazandı" dedi.

Vekil Haberleri 24.06.2019, 10:41
Ayhan Barut, İstanbul Tuzla'da  fark yarattı

AKP GERİLEDİ, CHP BİRİNCİ OLDU

22 Mayıs'tan bu yana sorumlu olarak gece gündüz çalışma yürüttüğü Tuzla ilçesinde CHP'nin 31 Mart seçimlerine göre oyunu 5 puandan fazla arttırıp birinci parti olduğunu vurgulayan Ayhan Barut, "İstanbul'da harika duygular içerisindeyiz. Gururluyuz ve çok mutluyuz. Sorumlu olduğumuz Tuzla'daki seçim sonuçları ise sevincimizi daha da arttırdı, göğsümüzü kabarttı. Rakibimizin oy oranı ve oyları çok ciddi geriledi, bizim oyumuz ve oy oranımız çok ciddi artış gösterdi. Halkımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 



BİNALİ YILDIRIM, EVİNDE YENİLDİ

Tuzla ilçesinde 31 Mart'ta yapılan seçimde CHP'nin yüzde 47.92 oranıyla 69 bin 944 oy aldığını anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Tuzla'da 23 Haziran'da 5 puandan fazla artışla yüzde 53.17 oranına ulaştık ve oyumuzu 8 bin 641 arttırıp 78 bin 585 oy aldık. Burada önemli bir ayrıntı daha var. Tuzla'da 31 Mart'ta yüzde 49.70 oranıyla 72 bin 553 oy alan Binali Yıldırım'ın 23 Haziran'da yüzde 45.96 oranıyla birlikte oyu, 4 bin 630 azalarak 67 bin 923'e gerilemiştir.

Halkımız gasp edilen iradesine sahip çıktığı gibi AKP'ye de gereken dersi sandıkta vermiştir. AKP Adayı Binali Yıldırım'ın ikamet ettiği ve oyunu kullandığı Tuzla'da, birlik, beraberlik, dayanışma içinde ve etkin çalışmalarımızla bunu başardık. Demokrasi destanı yazarak bu onuru bize yaşatan herkese ayrımsız bir daha teşekkür ediyoruz. Bu süreçte büyük emek ve çaba gösteren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız, Grup Başkanvekillerimiz, milletvekillerimiz, Parti Meclisi üyelerimiz, belediye başkan adayımız, İlçe Başkanımız, kadın ve gençlik kolları temsilcilerimiz, her kademeden yöneticilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Kazanan Tuzla, kazanan İstanbul, kazanan Türkiye ve demokrasimiz olmuştur. Bu sonuçlarla her şey çok güzel oldu. Şimdi İstanbul için olduğu kadar Türkiye için de yeni bir başlangıç zamanı. Hak, hukuk, adalet, demokrasi, barış ve eşitlik mücadelesini birlikte sürdürüp daha yaşanabilir bir Türkiye için birlikte çalışacağız."

Yorumlar (0)