Ayhan Barut'dan 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi Mesajı!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı andı.

Vekil Haberleri 16.08.2019, 10:54
Ayhan Barut'dan 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi Mesajı!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Marmara Depreminin 20. yıl dönümüne ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden birisi olmuştur. Bu unutulmaz acılı günün üzerinden tam 20 yıl geçti. Acısını ilk günkü sıcaklığı ile yaşadığımız depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı diliyorum. Dualarımız ülkemizin bir daha böyle büyük acılar yaşamamasınadır.

Marmara Depremi ülkemiz coğrafyasının ekonomik ve nüfus yoğunluğu bakımından en önemli illerini etkilemiştir. Acının yaşandığı bölgemizde yaklaşık 18 – 20 bin vatandaşımız canından olmuştur. 50 binden fazla yurttaşımız yaralanmış ve yine 6 binden fazla insanımız da bulunamamıştır. 365 bin gibi inanılmaz bir rakamda işyeri ve konut yıkılmıştır.Yaşadığımız bu büyük felaketin acısı hala yüreğimizi sızlatmaktadır. “

İKTİDAR ÖNLEM ALMALI

Depremin yaşanıp geçen bir olgu olmadığını, arkasında daha büyük korku ve panik bıraktığını ve insanların doğal yaşam akışını sosyal, kültürel ve ekonomik dengesini derinden sarstığını söyleyen Ayhan Barut sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bugün 20 yıl sonra yaşanan bu büyük acıdan herkesin ders çıkarması gerekmektedir. Ancak iktidar sahiplerinin bu acıdan bir ders almadığını üzülerek görmekteyiz. Geçtiğimiz haftalarda İzmir ve Denizli merkezli yaşadığımız son depremlerde de bunu gördük.

İktidar mensupları deprem gerçeğine göre alt yapı ve yapılaşmaya gitmeli, olası bir depreme yönelik can kaybını önleyecek veya en aza indirecek gerekli tedbir ve önlemleri almalıdır. Ülkemizde inşa edilen yapıların sağlık kontrolü düzenli olarak yapılmalı, alt yapı güçlendirilmeli ve özellikle deprem anında insanlarımızın toplanma merkezi olan alanlar AVM olmaktan kurtarılmalıdır.” dedi.

“Deprem değil bina öldürür” sözünü hatırlatan Barut, “Ülkemizin doğal afetlere karşı daha hazırlıklı bir yönetim anlayışı içinde olması umuduyla; bu büyük felakette hayatını kaybeden yurttaşlarımızı tekrar rahmetle anıyor; Allah bir daha milletimize böyle acılar yaşatmasın diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)