Ayhan Barut: Adana, kurtuluş mücadelesine ilham verdi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümünü kutlayarak tam bağımsız bir Türkiye için verilen mücadelenin tüm kahramanlarını andı

Vekil Haberleri 04.01.2019, 08:53 04.01.2019, 08:53
Ayhan Barut: Adana, kurtuluş mücadelesine ilham verdi

Ayhan Barut, 5 Ocak'u kutladı

 

"Adana, kurtuluş mücadelesine ilham verdi"

 

"Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun"

 

ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıldönümünü kutladı. 

 

5 Ocak Kurtuluş Bayramı dolayısıyla açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Barut, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Bende bu vekayinin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur" sözünü anımsattı. Adana'nın Ulusal Kurtuluş Savaşına ilham verdiğini aktaran Ayhan Barut, "Güzel ülkemizi ve kentimizi işgale girişen Fransızlara karşı, bağımsızlık ve özgürlük ateşiyle yanan yiğit Adanalı hemşehrilerimiz, 'Tam bağımsız bir Türkiye' mücadelesinin simgesi olmuştur" dedi. 

 

"ONUR VE GURUR GÜNÜ"

 

İşgalden kurtuluş tarihi olan 5 Ocak 1922'nin sıradan bir gün olmadığına dikkat çeken Ayhan Barut, "5 Ocak 1922 tarihi işgalci güçlere karşı verilen görkemli mücadelenin eşsiz bir zaferle sonuçlandığı önemli bir gurur ve onur günüdür. Adanalı olarak kurtuluş destanımızın başladığı yerde doğup büyümenin ve yaşamanın onurunu taşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kurtuluş mücadelesinde kanıyla ve canıyla kahramanlık destanı yazan aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. 5 Ocak Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.

Yorumlar (0)