AYDINLIK'tan Hilvan için TBMM'de 1 Araştırma Önergesi, 2 Soru Önergesi!

Chp Şanlıurfa Milletvekili Aziz AYDINLIK, Hilvan ilçesi için TBMM'de araştırma önergesi ve 2 Bakan'ın yanıtlaması istemiyle 2 soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 06.07.2019, 09:33
AYDINLIK'tan Hilvan için TBMM'de 1 Araştırma Önergesi, 2 Soru Önergesi!

AYDINLIK, yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"Hilvan ilçemizle alakalı son günlerde ciddi şikayetler almaya başladık. Özelikle İlçe Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi, göz ve ortopedi uzmanlarının eksikliği,  hijyen kurallarına uyulmadığı, tuvalet ve lavaboların aşırı kirli olduğu, yatarak tedavi gören hastalarımızın kaldığı odaların bakımsız olduğu yönünde şikayetler var. Sağlık Bakanlığı ve İl Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla sorunların net tespiti ve çözümü için Sağlık Bakanına soru önergemizi gönderdik.

Ayrıca Hilvan Sulama Projesi resmen hayal olmuş durumda. Bu projenin 2019 yılında bitirileceği taahhüdü eski bürokratların ve eski belediye başkanlarının sözlerinde kaldı ne yazık ki.

Ne var ki sulamayı bırakın 'içme suyu' bulamayan mahallelerimiz var, olan yerlerde ise suda ciddi bir koku olduğu vatandaşlarımız tarafından bize iletiliyor. 

Hilvan'da 'içme suyu arıtma tesisinin' yapılması çok mu zor? 

Bütçelere ayrılan milyarlarca liralar nerelere harcanıyor? Elbette bunları sorgulayacağız.

Kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları ise başlı başına bir dert. En ufak bir kuvvetli yağışta evler ve iş yerleri taşkınlarla karşılaşıyor. O nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının alanına giren bu konularda da ilgili bakan Sayın Murat KURUM'a soru önergemizi gönderdik.

Bu ve bunlara benzer bir çok konuda oldukça şikayet var. İki Bakana göndermiş olduğumuz soru önergelerinin dışında Hilvan İlçesi'nde yaşanan tüm sıkıntıların araştırılması için Araştırma Önergemizi TBMM Başkanlık Divanı'na sunduk. Şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki: 

Hepsinin bir bir takipçisiyiz. Son örnek olarak nasıl ki Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde yaşanan sıkıntıların çözülmesine vesile olmuşsak, bunları da bir bir çözeceğiz:"

Yorumlar (0)