AYDIN SEZGİN: D2 YETKİ BELGESİ ŞARTLARINI SAĞLAMAK İÇİN TAŞIMACI ESNAFINA DESTEK VERİLSİN

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, taşımacı esnafının D2 yetki belgesi nedeniyle yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı. Sezgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, D2 yetki belgesi yeterlilik şartları nedeniyle ciddi mağduriyet yaşamakta olan taşımacı esnafın mağduriyetini gidermeye yönelik herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığının açıklanmasını talep etti.

Vekil Haberleri 06.11.2018, 12:18 06.11.2018, 12:18
AYDIN SEZGİN: D2 YETKİ BELGESİ ŞARTLARINI SAĞLAMAK İÇİN TAŞIMACI ESNAFINA DESTEK VERİLSİN

Aydın Milletvekili Sezgin, D2 yetki belgesi için başvuran kişi ve kurumlarda en az 75 koltuk kapasitesine ve 15.000 TL sermaye veya işletme sermayesine sahip olma şartı aranmakta olduğunun altını çizerek, özellikle koltuk kapasitesi şartı nedeniyle, kendi araçlarıyla taşımacılık yapmakta olan taşımacı esnafı ciddi mağduriyet yaşamakta olduğunu belirtti. 75 koltuk şartını ancak turizm firmalarının karşılayabildiğini vurgulayan Sezgin, taşımacı esnafın yaşadığı mağduriyetini gidermeye yönelik bir adım atılması çağrısı yaptı.

 

Aydın Sezgin ayrıca, taşımacı esnafının kooperatifleşerek bu şartları karşılayabilecek hale gelebileceğine vurgu yaparak, esnafın kooperatifleşmesini sağlamaya yönelik herhangi bir destek ya da teşvik mekanizması hayata geçirilecek midir sorusunun yanıtlanmasını talep etti.  

 

02.01.2018 tarihinde yayınlanan 30295 sayılı yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 14. Maddesinin 4. Bendinde, D2 yetki belgesi için başvuran kişi ve kurumlarda en az 75 koltuk kapasitesi ve 15.000 TL sermaye veya işletme sermayesine sahip olma şartı aranıyor. 

Yorumlar (0)