ATATÜRK’Ü ANMAYAN DİYANET TBMM GÜNDEMİNDE

30 Ağustos’ta Cuma Hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından tek kelime söz etmeyen Diyanet İşleri Başkanlığını CHP Meclis Gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 31.08.2019, 13:36
ATATÜRK’Ü ANMAYAN DİYANET TBMM GÜNDEMİNDE

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kurtaran; Diyanet İşleri Başkanlığını kuran Atatürk’ü anmayan, ama ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen kişiyi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı gerçekte hangi ülkenin din işleri başkanlığını yapmaktadır?” diye sordu.

Antmen, Atatürk'ün kurucusu olduğu Diyanet İşleri Başkanlığının; ezanın özgürce okunmasını, namazın rahatça kılınmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını anmamakta ısrar ettiğini belirterek “Diyanet İşleri Başkanlığının ‘kuruluş, tarihçe’ kısmında Atatürk’ten neden bahsedilmemektedir? Kim ya da kimler Atatürk’ü Diyanet’in internet sitesindeki tarihçe ve kuruluş bölümünden çıkartmıştır?” diye sordu.

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk’ü ne silah arkadaşlarını anmakta neden sakınca görmektedir? Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticileri; ülkeyi kurtaranın ve Diyanet İşleri Başkanlığını kuranın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmiyor mu?  Diyanet yöneticileri ezanın özgürce okunmasının ve namazın rahatça kılınmasının Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde olduğunu bilmiyor mu?

– 30 Ağustos 2019 Cuma Hutbesini hazırlayanlar kimledir? Kendilerine özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün adının olmaması gerektiği söylenmiş midir? Varsa bu talimat kim ya da kimlerden gitmiştir?

–Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kurtaran; Diyanet İşleri Başkanlığını kuran Atatürk’ü anmayan, ama “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen kişiyi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı gerçekte hangi ülkenin din işleri başkanlığını yapmaktadır?

– Diyanet İşleri Başkanlığının ‘kuruluş, tarihçe’ kısmında Atatürk’ten neden bahsedilmemektedir? Bir kurumun kurucusunun; o kurumun internet sitesinin tarihçesinde olmaması nasıl bir cehaletle açıklanabilir? Hangi tarihte ve kimler tarafından Atatürk’ün adı Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş bölümünden kaldırılmıştır?

Yorumlar (0)