banner773

Atatürk Havalimanı "otel" oluyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yeni havalimanın devreye girmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "millet bahçesi" olacağı açıklanan Atatürk Havalimanı'na otel yapılacak olmasını eleştirdi. Tekin, "İstanbul'un ortasında, kolay ulaşılan Atatürk Havalimanı dururken, şehrin neredeyse en uzak noktasına gereksiz yere "3. Havalimanı" yapmak için yüz binlerce ağacı katleden, doğal yaşamı mahveden bir iktidardan, elbette yıktığı yere “bahçe”yapması beklenemezdi" dedi.

Vekil Haberleri 06.08.2019, 10:07
Atatürk Havalimanı "otel" oluyor

CHP'li Gürsel Tekin'in Konuyla ilgi Yazılı Soru Önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

            Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 06.08.2019

       Saygılarımla.

Gürsel TEKİN

   İstanbul Milletvekili

Yeni havalimanın devreye girmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "millet bahçesi" olacağı açıklanan Atatürk Havalimanı'nın akıbetine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Siyasi iktidar “millet bahçesi olacak” dedi ama çok geçmeden anlaşıldı ki, otel inşaatına karar verilmiş.

İstanbul'un ortasında, kolay ulaşılan Atatürk Havalimanı dururken, şehrin neredeyse en uzak noktasına, gereksiz yere "3. havalimanı" yapmak için yüzbinlerce ağacı katleden, doğal yaşamı mahveden bir iktidardan,  elbette yıktığı yere  “bahçe” yapması beklenmezdi.

Bu bağlamda;

  1. Bölgede, “havaalanı var” diye yapılmış 90 adet otel bulunmakta ve bunlardan 29 unun ismi de “Airport otel” iken,  Atatürk Havalimanı arazisine yeniden bir “Airport” otel yapma ihtiyacı neden hâsıl olmuştur?
  2. Daha önceki açıklamalarınızda AHL arazisinin "herhangi bir şekilde imara açılıp AVM ve konut yapılması söz konusu değil" demişken, şimdi otel inşaatı kararınızla birlikte, AHL arazisini imara açmış olmuyor musunuz?
  3. Millet Bahçesi yapmaktan vaz mı geçtiniz?

Yorumlar (0)