ASKİ ALBAYRAK'I TAKMIYOR MU?

Devlet zamda hep kendine çalışıyor;Özel işletmelerin zammı TÜFE, kamunun zammı ÜFE üzerinden

Vekil Haberleri 08.10.2018, 11:18 08.10.2018, 11:18
ASKİ ALBAYRAK'I TAKMIYOR MU?

CHP’li Murat Emir’den Süleyman Soylu’ya ASKİ zammı sorusu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin su zammını yazılı bir soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan Murat Emir, ekonomi yönetiminin “Kira artış oranına dair üst sınır, döviz kuru ve emtia fiyatlarındaki gelişmelere duyarlılığı yüksek ÜFE yerine TÜFE fiyatlarına göre belirlenecek” kararına Ankara Büyükşehir Belediyesinin uymadığını iddia etti.

“Fırıncıya yasak koyan iktidar ASKİ’yi görmüyor mu?”

Emir önergesinde; ASKİ’nin Eylül ayında suya yaptığı zamda TÜFE yerine ÜFE’nin baz alınarak zam yapmasının vatandaşı mağdur ettiğini, girdi fiyatlarının artmasına rağmen fırıncı esnafının zammını iptal eden iktidarın, suya yapılan rekor zammı görmezden gelmesinin tutarsızlık olduğunu ifade ederek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu su zammının açıklanan Yeni Ekonomi Programına uyup uymadığını sordu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir önergesinde aşağıdaki soruları sordu:

 

1-             ASKİ’nin, Hükümet’in aldığı karara rağmen su ve atık su bedellerinde ÜFE’yi baz alarak artış yapması, hükümetin açıkladığı Yeni Ekonomi Politikalarına uygun mudur? Bakanlığınızın bu konuda herhangi bir yaptırımı olacak mıdır?

 

2-             ÜFE yerine TÜFE baz alınsaydı suya ne kadar zam yapılmış olacaktı? Ortalama 100 TL su faturası alan bir tüketici bu durumda kaç liralık bir faturayla karşılaşacaktı?

 

3-             Vatandaşımıza yansıtılacak hiçbir zammı kabul etmemiz mümkün değil. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesinin suya dilediği gibi zam yaptığı bir süreçte, Valilikler hangi ekonomik gerekçelerle fırıncı esnafının ekmeğe zam yapmasını engellemektedir?

Yorumlar (0)