ARIK’TAN EMEKLİLERE SÖZ HAKKI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, emeklilerin kendileriyle ilgili kararlarda söz sahibi olabilmesi için Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi. 

Vekil Haberleri 10.05.2019, 13:24
ARIK’TAN EMEKLİLERE SÖZ HAKKI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesinde vatandaşlardan gelen talepleri gündeme taşımaya devam ediyor. Seçim çalışmaları sürecinde toplumun farklı kesimlerinden farklı taleplerin geldiğini belirten Arık, meclisin çalışmaya başlamasıyla birlikte bu konuları gündeme taşımaya başladıklarını ifade etti. Ekonomik sıkıntının en fazla rahatsız ettiği emeklilerin birçok sıkıntısı bulunduğunu belirten Arık, buna karşılık emekli aylıkların da belirlendiği Kamu Çalışanları Sendikaları heyeti ve Kamu İşverenler Kurulu arasında yürütülen Toplu Sözleşme Görüşmelerinde emeklilerin yer almadığına dikkat çekti. Emeklilerin kendi gelecekleri konusunda söz sahibi olması amacıyla kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sunduğu belirten Arık, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişiklik yapılması talebiyle hazırladığı kanun teklifinin gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Yıllarca çalışıp emek verip emekli olan milyonlarca vatandaşımız maalesef kendi gelecekleri ile ilgili verilen kararlarda söz sahibi değillerdir. Emeklilerimizin maaşlarının belirlendiği Kamu Çalışanları Sendikaları heyeti ve Kamu İşveren Kurulu arasında yürütülen Toplu Sözleşme Görüşmelerine emekliler taraf olarak kabul edilmemektedir. Durumları her geçen gün kötüye giden buna karşılık kendi gelecekleri konusunda söz hakkı bulunmayan emeklilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için Toplu Sözleşme Görüşmelerinde taraf olması gerekmektedir. Kanun teklifimiz ile ülkesine yıllarca hizmet etmiş emeklilerimizin mağduriyetinin giderilmesi ve kendi gelecekleri konusunda söz hakkına sahip olmaları amaçlanmıştır.”

Söz konusu kanun teklifinde en fazla üyeye sahip olan iki emekli derneğinin temsilcisinin de yer almasıyla Toplu Sözleşme Görüşmelerini yürüten heyetin 15 olan üye sayısının 17’ye çıkarılması isteniyor. 
 

Yorumlar (0)