ARIK’TAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI: BU GÜNEŞ HİÇ BATMAYACAK!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Türk milletinin özgürlük mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 101’inci yılı kutlu olsun. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce yaktığı özgürlük ateşi Atatürk Gençliğinin ellerinde sonsuza kadar batmayacaktır” dedi.

Vekil Haberleri 18.05.2020, 11:22
ARIK’TAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI: BU GÜNEŞ HİÇ BATMAYACAK!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, bayramı kutladı. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya doğan güneşin inanan insanlar için umutsuzluğun olamayacağını gösterdiğini belirten Arık, “Yaşanan tüm zorluklar karşısında rehberimiz Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olacak. Türkiye’yi bu onurlu yoldan çıkarmak isteyenler hiçbir zaman başarılı olamayacaktır” dedi.

Atatürk’ün Samsun’da başlattığı özgürlük mücadelesinin, tarihin en büyük zaferinin ardından Cumhuriyet ile taçlandırıldığını ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bundan tam 101 yıl önce Bandırma Vapuru’dan Samsun’a ayak basan sadece Mustafa Kemal Paşa değildi. O kutlu gün Mustafa Kemal Paşa ile birlikte esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eden; Anadolu’da sonsuza kadar özgür ve bağımsız yaşama iradesini her zaman ve her koşulda ortaya koyacak olan bir Millet Samsun’a ayakbastı. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı kurtuluş ateşi, yıllarca süren savaşlardan yorgun düşmüş, ülkeyi yönetenlerin ihanetiyle sarsılmış Anadolu halkını millet şuuruyla bir araya getirmiş ve sarsılmaz bir kardeşlik yaratmıştır. Türk milletinin özgürlük mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 101’inci yılı, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce yaktığı özgürlük ateşi Atatürk Gençliğinin ellerinde sonsuza kadar batmayacaktır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar (0)