ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ İÇİN İSTANBUL’DA BİRARAYA GELİNDİ

AĞBABA; ““TÜRKÜLERİYLE TÜRKİYE’YE IŞIK SAÇAN YERDİR ARGUVAN”

Vekil Haberleri 13.07.2019, 17:22
ARGUVAN TÜRKÜ FESTİVALİ İÇİN İSTANBUL’DA BİRARAYA GELİNDİ

AĞBABA; ““TÜRKÜLERİYLE TÜRKİYE’YE IŞIK SAÇAN YERDİR ARGUVAN”
ADIGÜZEL; “FESTİVALDE BARIŞ VE KARDEŞLİK TÜRKÜLERİ SÖYLEYECEĞİZ”
KIZILDAŞ; “ARGUVAN  KARANLIĞA YAKILAN BİR ATEŞTİR. AYDINLANMADIR”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “İstanbul’da her şey çok güzel oldu. Arguvan’da  her şey çok güzel oluyor.Türkiye’de de her şey çok güzel olacak”dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise “festivalde barış ve sevgi türküleri söyleyeceğiz” dedi.
27-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 14. Arguvan Türkü Festivali’nin çağrısı için Kadıköy İskele Meydanı’nda bir tanıtım etkinliği yapıldı.Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Onursal Adıgüzel, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt,Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın ile çok sayıda davetli katıldı.
KIZILDAŞ; “ARGUVAN  KARANLIĞA YAKILAN BİR ATEŞTİR. AYDINLANMADIR”
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş yaptığı konuşmada; Uluslar arası Arguvan Türkü Festivalini uzun yıllardan beri düzenlemenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin bu yıl 14.sünü düzenleyeceğiz.Arguvan halkıyla dayanışma içerisinde olan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Arguvan Türküleri sevdadır, aşktır,gurbettir, ayrılıktır, acıdır.Karanlığa yakılan bir ateştir. Aydınlanmadır. Ağaçtır,yeşildir, yapraktır. İki dağın arasından kendisine yol bulan şirin bir ırmağın nazlı nazlı akan şırıltısıdır. Sac üstündeki sıcak ekmek, halımızdaki ilmektir.Arguvan türküleri ekindir, tohumdur, emektir,alınteridir. Hayattır yani” dedi.
ADIGÜZEL; “FESTİVALDE BARIŞ VE KARDEŞLİK TÜRKÜLERİ SÖYLEYECEĞİZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel 14. sü gerçekleştirilecek Arguvan Türkü Festivali’nin çağrısını yapmak üzere bir araya geldiklerini belirterek “ Arguvan türküleri ile olduğu kadar, kültürüyle de ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Sesimizin ulaştığı tüm İstanbulluları 27-28 Temmuz’da Arguvan’a davet ediyoruz.Festivale omuz veren herkese teşekkür ediyoruz. Belediyemiz ve Arguvan Vakfı bu kültürün yaşatılması için yıllardır büyük emek veriyor. Türki festivalinin uluslar arası boyutlara ulaştı.Neredeyse UNESCO’nun tanıyacağı bir kültürümüz var, Arguvan Türkülerimiz.Arguvan eğitime, kadına, emeğe saygı duyan topraklardır.Festivalde hep beraber barış ,kardeşlik ve sevgi türküleri söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.
AĞBABA; “BASKININ ,YASAKLARIN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE’Yİ BERABER YARATALIM”
Kadıköy İskele Meydanında yapılan etkinlikte son konuşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba yaptı. Ağbaba, “Milletvekili olduğumda Taksim’de türküler söyleyerek festivalin tanıtımını yapmıştık. Bu yıl da aynı şekilde Arguvan Türkü Festivali’nin tanıtımını yapmak istedik ancak maalesef İstanbul Valiliği buna izin vermedi. Umuyorum ki  önümüzdeki yıllarda baskının,yasakların olmadığı bir Türkiye’yi hep beraber yaratırız. İstiklal Caddesi hem Cumartesi Annelerinin hem de sesini duyurmak isteyen herkesin kendisini ifade ettiği bir mekan olur” dedi.

İÇERİME ATEŞ DÜŞTÜ YANARIM, FIRAT’I BAĞLASAM SÖNDÜREMİYİM
“TÜRKÜLERİYLE TÜRKİYE’YE IŞIK SAÇAN YERDİR ARGUVAN”
“İstanbul’da her şey çok güzel oldu. Arguvan’da  her şey çok güzel oluyor.Türkiye’de de her şey çok güzel olacak “diyerek konuşmasını sürdüren Veli Ağbaba “Arguvan diyince akla türkü gelir, türkü denildiğinde akla Arguvan gelir. İyi ki Arguvan var. Arguvan tüm türkülerimizin sesini dünyaya duyuruyor. Dünya’nın en güzel hasret, gurbet türkülerinin söylendiği yer Arguvan’dır. Ne diyor türküde ; ‘İçerime ateş düştü yanarım, Fırat’ı bağlasan söndüremiyim’.Türküleriyle Türkiye’ye ışık saçan yerdir Arguvan.Arguvan’ın toprağı çorak susuz, yoksul. Ama Arguvan Türkiye’nin en fazla okur yazar oranına sahip ilçelerinden birisi.Bir çok yerde içimiz yanarak izleriz, Arguvan’da kadın cinayeti yoktur. Arguvan’da kadınla erkek eşittir.Erkek neyse kadın da o’dur. Çevre, hayvan, insan sevgisi vardır. Alevi neyse, Sünni odur. Kürt neyse Türk odur. Morhamam neyse Maman odur.Gürge neyse, Kızıluşağı odur. 27-28 Temmuz’da tüm türkü severleri Arguvan’a davet ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Arguvan Türküleri söylendi, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Yorumlar (0)