Ali Keven:Engelli Maaşı Alanlara Bayram İkramiyesi Verilmeli

CHPYozgat Milletvekili Ali Keven, engelli maaşı alanlara da bayram ikramiyesi verilmesi hakkında kanun değişikliği teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Vekil Haberleri 16.05.2019, 15:41 16.05.2019, 16:15
Ali Keven:Engelli Maaşı Alanlara Bayram İkramiyesi Verilmeli

2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş, Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’da değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini gerekçesi ile birlikte sunduğunu belirten Keven,

Teklif edilen bu değişiklik ile toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımıza veya bakımı üstlenen yakınlarına sağlanan gelirde iyileştirmesi yapılması amaçlanmaktadır. 2018 yılında gerçekleştirilen yasal düzenleme ile emekli maaşı alanlara bayramlarda 1000’er lira ikramiye verilmesi kararlaştırılmıştır. Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın da ekonomik ve sosyal durumlarını yükseltecek çalışmalara acil hız verilmelidir. Engelli bireylerimiz bizlerin öz kardeşleridir. Herkes bir engelli adayı olarak bu konuda hassas olmalıdır. Yapılacak bir yasal düzenleme ile engelli maaşı alan vatandaşlarımızın da bayram ikramiyesinden yararlanmaları sağlanmalıdır. Bu gerekçelerle engelli aylığı alan vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda bayram ikramiyesi alabilmeleri yönünde bir değişiklik yapılması acilen gerekmektedir.” dedi.

Verilen kanun teklifinin maddeleri;

MADDE 1- 01/07/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş, Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’a aşağıda ki madde eklenmiştir.

“EK Madde 3- Kurumca bu Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.000’er TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir.

Bu madde kapsamında yapılan ödemeler evlenme ödeneği hesabında dikkate alınmaz.

Bu madde kapsamında yapılan ödemelerden kesinti yapılamaz ve bu ödemeler haczedilemez.”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Yorumlar (0)