'AKP'nin politikaları yolda kalıyor'

Yarkadaş: "AKP'nin kardan başka bir şey düşünmeyen politikası yine yarı yolda kaldı. Halkımız AKP yüzünden yine çile çekecek."

Vekil Haberleri 14.11.2018, 12:06 14.11.2018, 12:06
'AKP'nin politikaları yolda kalıyor'
CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İDO'nun iç hatlardan çekilmesinin İstanbul'da yaşayan yurttaşlar için yeni bir çilenin başlangıcı olduğunu söyledi.
 
AKP'nin ulaşım politikalarının yarı yolda kaldığını belirten Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:
 
"İDO'nun şehir içi ulaşımdan çekilmesi milyonlarca kişinin yaşamını olumsuz etkileyecek... 
 
Çünkü; bu hatları kullanan halkın, alternatifi ve başka bir seçeneği yok! Yurttaşlarımız, 1 Aralık günü Kadıköy'den Bakırköy'e artık feribotla geçemeyecek ve karayolunu kullanmak zorunda kalacak. Bu ise trafikteki yoğunluğun daha da artmasına sebep olacak.
 
AKP, İDO'yu alternatifini oluşturmadan özelleştirmiş ve halkımızı bu hattı kullanmaya mahkum etmişti. Amaç halka hizmet değil; şirketlere para kazandırmaktı. AKP, halkımızın ulaşım hakkını, özel şirketlerin insafına terk etmişti.
 
Ulaşım hakkımız, kardan başka bir şey düşünmeyen şirketlerin insafına terk edilirse gelinecek nokta budur... 
 
Bu karar, AKP'nin ulaşım politikasının da iflasıdır.  Çözüm kamucu politikalardadır. AKP, ulaşımın temel bir hak olduğu gerçeğini kabul etmeli ve ulaşım araçlarını kamunun hizmetine sunacak politikaları hayata geçirmelidir. 
 
İstanbul'da ulaşım tercihi, kara yolundan deniz yoluna yönlendirilmeli ve İDO bir an önce kamulaştırılarak halkın hizmetine sokulmalıdır. Devlet, şirketlere kar aktarmak değil, halka hizmetle yükümlüdür."

 

 

 

 

Yorumlar (0)