AKİT YAZARI KARAHASANOĞLU CHP’Lİ VEKİLE TAZMİNAT ÖDEYECEK

CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Ulan öküzler” diyerek hakaret eden Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu’nu tazminata mahkum etti. Karahasanoğlu’nun avukatının müvekkilinin tazminat ödememesi için yaptığı savunma ise beyin yaktı!

Vekil Haberleri 11.10.2020, 11:39
AKİT YAZARI KARAHASANOĞLU CHP’Lİ VEKİLE TAZMİNAT ÖDEYECEK

Avukat Ali Pacci, Karahasanoğlu’nun sözlerinin CHP’li Tanal’a değil, HDP’lilere yönelik olduğunu savundu ama cezayı engelleyemedi.

Yeni Akit Gazetesi Yazarı ve Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, Diyarbakır’da HDP binası önünde oturma eylemi düzenleyen Diyarbakırlı anneleri konu edindiği ve “Sezgin Tanrıkulu için söylüyorum.. Mahmut Tanal için söylüyorum” diyerek giriş yaptığı köşe yazısında, “Ben size.. 'Alçaksınız' derim, 'Ahlaksızsınız' derim. 'Namussuzsunuz' derim.. 'Teröristsiniz' derim.. Ulan öküzler..” şeklinde hakaretler yağdırmıştı.

MAHKEME AKİT YAZARINI TAZMİNATA MAHKUM ETTİ
 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, “şahsına, kişilik haklarına yönelik ağır ithamlar ve hakaretlerde bulunduğu” gerekçesiyle Karahasanoğlu hakkında tazminat davası açmıştı.
 

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, Tanal’ın açtığı davayı geçtiğimiz Cuma günü karara bağlayarak, Akit yazarı Karahasanoğlu’nu 2 bin 500 liralık manevi tazminata mahkum etti.
 

Böylece CHP’li Tanal, yandaş gazeteciler Turgay Güler ile Rasim Ozan Kütahyalı’dan sonra Karahanasoğlu’ndan da hakaretten dolayı tazminat kazanmış oldu.

AKİT YAZARININ AVUKATI: O SÖZLER TANAL’A DEĞİL HDP’LİLERE!
 

Hiçbir duruşmaya katılmayan Akit yazarı Karahasanoğlu’nun avukatı Ali Pacci, Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderdiği cevap dilekçesiyle müvekkilini savunmaya çalıştı.
 

Akit yazarının avukatı, davaya konu yazıdaki ifadelerin Tanal’a yönelik olmadığını öne sürdü.
 

CHP’li Tanal’ın Diyarbakırlı annelerin eylemlerine ilişkin müvekkili Akit yazarı Karahasanoğlu’nun tepkisini çekebilecek herhangi bir olumsuz açıklamasının bulunmadığını belirten Avukat Ali Pacci, müvekkilinin köşe yazısındaki sözlerinin HDP’lilere yönelik olduğunu savunarak, “Bildiğimiz kadarı ile davacının (Mahmut Tanal) Diyarbakırlı annelerin eylemi ile ilgili davalı yazarın eleştirisine sebep bir açıklaması olmamıştır. Öyleyse bu sözleri üzerine alınması için bir neden de yoktur” ifadelerini kullandı.
 

Karahasanoğlu’nun avukatı Ali Pacci, “Tanal’ın yersiz alınganlık gösterdiğini” iddia etti.

AKİT’ÇİNİN AVUKATINDAN BEYİN YAKAN SAVUNMA!
 

Kendi seçim bölgesi İstanbul’da Cumartesi Anneleri’ni ziyaret eden CHP’li Tanal’ı, Diyarbakır’a giderek HPD binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren Diyarbakır Anneleri’ne destek vermediği için “kusurlu” ilan eden Avukat Pacci, “Davacı (Tanal) kusurludur. Kendi kusurlu hareketi ile dava konusu yazının yayınlanmasına sebebiyet vermiştir. Davacı kendi kusurlu hareketi ile dava konusu yazıda isminin geçirilmesine sebebiyet verdiği için, tazminat talebinde bulunamaz” diyerek akla zarar bir savunmaya imza attı.

Yorumlar (0)