AKAR'DAN YOĞUN MESAİ

Yaklaşan yerel seçimlerle beraber saha çalışmalarına başlayan CHP, muhtar, esnaf ve STK’ların nabzını ölçtü. CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Genel Merkezin yaşanan kriz ve etkilerine ilişkin görevlendirilmesi ile 2 gün boyunca Sakarya ilinde ziyaretler gerçekleştirdi.

Vekil Haberleri 08.09.2018, 09:30 08.09.2018, 09:30
AKAR'DAN YOĞUN MESAİ

Sakarya CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, PM üyesi Ayça Taşkent ve bir grup partili yönetici ile birlikte birçok ziyaret gerçekleştiren Akar, önce Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem’i ziyaret etti. Özellikle köylerden mahalleye dönen mecralarda yaşanan sıkıntıları irdeleyen CHP Kocaeli Milletvekili Akar, muhtarların genel sorunlarını dinledi. Ekonomik kriz içerisinde çözüm yolları araştırdıklarını bu niyetle yola çıktıklarını söyleyen Akar, ilk ziyarete de muhtarlardan başladıklarını söyledi.

13 MADDELİK RAPOR

CHP Genel Merkezinin aldığı bir kararla 81 ilde krizin etkilerini araştırmak üzere milletvekillerinin görevlendirildiğini belirten Akar, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde yaptığı açıklama da “ Türkiye’de çok ciddi bir kriz var. Bu krizin sahadaki etkilerini görmek istiyoruz. Neler yapılması gerektiğiyle ilgili Genel Başkanımızın hazırladığı 13 Maddelik bir rapor var. İktidara buradaki yöntemleri kullanarak krizden çıkma çağrısı yaptık” dedi.

DIŞA BAĞIMLIYIZ VE ETKİLERİNİ ACI BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ

Akar, Türkiye’de yapılan tüm işlerin dolar üzerinden yapıldığına da dikkat çekerek; “Bizi dışa bağımlı yaptılar. Bugün karayolları, havayolları bütün sözleşmeler dolar üzerinden yapılıyor. Hızlı bir şekilde önlem almak gerekiyor. Önerilerimize kulak tıkıyorlar ama yine taşeronda asgari ücrette olduğu gibi bizim önerilerimizi yapıyorlar. Bu dış güçlerin bir oyunu değil, Türkiye’nin bir gerçeği. Bugün Adapazarı ekonomisine en büyük darbeyi vuran da Büyükşehir Belediye Başkanıdır . Çünkü banliyö trenlerinin Adapazarı merkezine girmesine izin vermiyor” şeklinde eleştirdi.

GAZETE VE DERGİLER İÇİN ŞARTLAR AĞIRLAŞIYOR

Sakarya Gazeteler Birliğini ziyaret eden Milletvekili Akar ve CHP heyeti ulusal ve yerel birçok gazete ve derginin kağıt alımında sıkıntı içinde bulunduklarına dikkat çekerek, Yanlış politikalar nedeni ile kağıt üretiminin yapılamadığı ve dışa bağımlı hale getirildiğini görüyoruz, bugün artan kurla birlikte kağıt alımları da 2 kat artmış durumda dedi. Sakarya da ve ülkenin birçok kentinde gazetelerin bazı günler basım yapamadıklarını belirten Akar, AKP’nin bu konuda vergi kolaylığı sağlaması gerektiğini söyledi. 2 gün boyunca ziyaretlerini sürdüren Akar, CHP olarak 81 ilde bu çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Yorumlar (0)