AHMET KAYA:23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak egemenlik, padişahtan alınmış ve halka geçmiştir. İnsanlar kula kul olmaktan kurtulmuş, yurttaş olmanın bilincine varmış ve kendi kendini yönetme hakkını kazanmıştır.

Vekil Haberleri 22.04.2019, 21:00
AHMET KAYA:23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Devrimleriyle çocuklara çağdaş bir gelecek sunmayı amaçlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “çocuklar milletin geleceğidir" düşüncesi ile 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederek, çocuklara bayram armağan eden ilk lider olarak tarihe geçmiştir.

17 yıllık AKP iktidarlarında, daha demokratik yönetim anlayışı ve evrensel çocuk hakları arayışı yerini ne yazık ki tüm yetkilerin bir kişide toplandığı tek adam anlayışına bırakmış ve bu dönemde çocuk istismarları giderek artmıştır.

AKP iktidarı, kanun tanımaz uygulamalar ve anti demokratik bir anlayışla milletin iradesini yok saymaya çalışmaktadır.

Bunun en yakın örneği 31 Mart Yerel Seçimlerinde yaşanmıştır. İstanbul’da sandık sonuçları akıl almaz bir şekilde yok sayılmaya çalışılmış, seçim sonuçlarının açıklanması günlerce engellenmiştir. Ancak millet TBMM’nin kuruluş yıllarındaki ruh ve inançla iradesine sahip çıkarak, bu çabaları boşa çıkarmış ve egemenliğine sahip çıkmıştır.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yetkileri elinden alınmaya çalışılan ve etkisizleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi toplumun her kesiminin temsil edildiği en önemli kurum olma özelliğini maalesef gitgide kaybetmektedir. Milletvekillerinin milleti temsil etme görevi engellenmeye çalışılmaktadır. Milletimizin sorunlarına çözüm arama yollarımız iktidar eliyle kapatılmaktadır. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen milletimizin bize verdiği yetkiyi ve görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

Diğer yandan 23 Nisan’ı “Çocuk Bayramı” olarak kutlamamız gereken bugün maalesef çocuk istismarı, çocuk işçiler, çocuk gelinler; çocuklarımızın elinden alınan beslenme, eğitim ve sağlık hakkı gibi sorunları çözüm beklemektedir.

Bununla birlikte iktidarın şiddet, istismar ve ahlaki çöküntü karşısındaki tepkisizliği ülkemizin geleceğini adım adım karanlığa sürüklemektedir.

Tüm bu acı gerçeklerin farkındayız. Umutsuzluğa asla yer vermeyeceğiz; demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizi ve milletimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacağız.

Bu duygularla ulusal egemenliğimizin ve Cumhuriyet'imizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 99. yılında büyük önderimiz M. Kemal Atatürk'ün; “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözlerinin altını önemle çiziyor, çocuklarımıza eşit, özgür, huzurlu ve mutlu bir gelecek inşa etme kararlığımız ile tüm yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum.

Sevgi ve Saygılarımla.

Yorumlar (0)