banner758

AĞBABA’DAN FLAŞ TEKLİF: “BAYRAM İKRAMİYESİ 1260 TL OLSUN"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bayram ikramiyelerinin 1260 TL olmasını ve her sene asgari ücrete yapılan zam oranında zam yapılmasını düzenleyen kanun teklifini TBMM’ye sundu.

Vekil Haberleri 04.05.2019, 13:36
AĞBABA’DAN FLAŞ TEKLİF: “BAYRAM İKRAMİYESİ 1260 TL OLSUN"

Kanun teklifinde 1000 liralık ikramiyenin günümüz koşullarında yetersiz olduğunu ve bayram ikramiyelerinin enflasyona yenik düşmemesi gerektiğini vurgulayan Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Esasında emeklilere bayramlarda ikramiye ödenmesi, ilk kez 2015 yılında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmiş, emeklilere ve hak sahiplerine Ramazan ve Kurban bayramlarında “1 aylık” aylık ya da gelirleri tutarında ikramiye ödenmesi öngörülmüştü. Toplumumuz tarafından geniş kabul gören bu teklifin yaşama geçirilmesi ancak 2018 yılında mümkün olmuştur.. Fakat ikramiye tutarı, aylık tutarı üzerinden belirlenmemiş ve 1.000 TL olarak ilan edilmiştir.  Üstelik, bu tutarın ilerleyen yıllarda hangi oranda artırılacağına ve hatta arttırılıp arttırılmayacağına ilişkin bir düzenleme de yapılmamıştır. 2019’da ikramiyelere zam yapılmaması ise ikramiyelerin yüksek enflasyona yenik düşmesine neden olacaktır. Bu nedenle 2019’da ödenecek olan ikramiyelere %26 oranında zam yapılması ve 1000 liralık ikramiye tutarının 1260 lira olması adeta bir zorunluluk halini almıştır. Aradaki 260 lira, geçim savaşının gittikçe zorlaştığı günümüz şartlarında emeklilerimiz ile dul ve yetim yurttaşlarımız açısından son derece önemli bir meblağdır.” ifadelerini kullandı. 


“BAYRAM İKRAMİYELERİNE HER YIL ASGARİ ÜCRET ZAMMI ORANINDA ZAM YAPILSIN”
Ekonomik krizin derinleştiğine dikkat çeken Ağbaba, bayram ikramiyelerinin her yıl asgari ücrete yapılan zam oranında zamlandırılması gerektiğini belirerek kanun teklifinin gerekçelerini şöyle açıkladı: “Ülkemizdeki ekonomik koşullar, yüzde 20’yi aşan enflasyon ve milyonlarca emekli, dul ve yetim ile aylık ya da gelir alan diğer yurttaşlarımızın büyük çoğunluğunun geçim savaşı verdiği gerçeği dikkate alındığında, 1.000 TL’lik tutarın yetersiz olduğu açıktır. Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kaldığı da düşünüldüğünde, bayram ikramiyesi tutarının güncellenmesi acil ve ertelenemez bir ihtiyaçtır. Bu Kanun ile bu adaletsizliğin giderilmesi amaçlandığı gibi ilerleyen yıllar için de bayram ikramiyesi tutarının asgari ücrete yapılan artışa endekslenmesi ve böylece her yıl ikramiye tutarının asgari ücret artış oranında artırılması hedeflenmiştir.” 


CUMHURBAŞKANI MAAŞINA %26 ZAM YAPILIYORSA İKRAMİYELERE DE YAPILMALI
Ağbaba, 2019’da Cumhurbaşkanı maaşının %26 zamlandığını belirterek 2019 yılı için bayram ikramiyelerinin de aynı oranda zamlanması gerektiğini söyledi. Ağbaba: “2019 yılında Cumhurbaşkanı aylığına yapılan yüzde 26’lık artış ile asgari ücrete yapılan yüzde 26,04’lük artış göz önünde bulundurulmalı ve 2019 yılında ödenecek bayram ikramiyesi tutarı da yüzde 26 oranında artırılmalıdır. Böylece her iki bayramda da 1.260 TL bayram ikramiyesi ödenmesi mümkün olacaktır. Cumhurun başının yüzde 26’lık maaş artışından yararlandığı koşullarda, Cumhurun yani halkın bizatihi kendisinin ikramiyesinin yerinde sayması ya da daha düşük oranda artırılması akla, mantığa, adalete, hakkaniyete ve sosyal devlet ilkesine aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

AĞBABA: “DUL ve YETİMLERİN ALDIĞI İKRAMİYELER DE ARTTIRILMALI”
Ağbaba ayrıca, dul ve yetimlerin azami %50 ve %25 oranında ikramiye almasının hakkaniyetle bağdaşmadığının altını çizerek, dul ve yetimlerin azami paylarının toplam 1 ikramiye değil toplam 2 ikramiye oranından hesaplanması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Kanunun bir diğer amacı da SGK’dan gelir ya da aylık alan diğer yurttaşlarımızın da aldığı ikramiye oranlarının artırmasını sağlamaktır. Eşini, anne ya da babasını kaybeden; tarifi imkânsız manevi acılar yaşayan dul ve yetimlerimizin büyük çoğunluğu, çok düşük hisse oranları üzerinden bağlanan dul ve yetim aylıkları ile hayatta kalma savaşı vermektedir. Hal böyleyken bayram ikramiyelerinin de aynı derecede yetersiz hisse oranına göre belirlenmesi, dul ve yetimlerimizin 500 TL, 250 TL gibi daha da düşük tutarlarda ikramiye alması; ülke gerçeklerine, akla, mantığa, adalete ve sosyal devlet ilkesine aykırıdır. Bu nedenle dul ikramiyesinin 1260 lira olarak belirlenmesi, yetim ikramiyesinin de 1260 lira üzerinden hak sahibi sayısına göre çocuklar arasında paylaştırılması gerekmektedir.” dedi. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasına İlişkin kanun teklifim gerekçeleri ile birlikte ekte sunulmuştur.

Gereğini saygılarımla arz ederim.

VELİ AĞBABA

MALATYAMİLLETVEKİLİ

GENEL GEREKÇE

5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanununa 11/5/2018 tarih, 7143 sayılı Kanunun 23. maddesi ile ilave edilen geçici 18. maddesinin 1. fıkrasına göre “Kurumca bu Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.000’er TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir”.

Esasında emeklilere bayramlarda ikramiye ödenmesi ilk kez 2015 yılında Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmiş, emeklilere ve hak sahiplerine Ramazan ve Kurban bayramlarında “1 aylık” aylık ya da gelirleri tutarında ikramiye ödenmesi öngörülmüştür. Emekliler, dul ve yetimler başta olmak üzere toplumumuz tarafından geniş kabul gören bu teklifin yaşama geçirilmesi ancak 2018 yılında mümkün olmuştur. Öte yandan ikramiye tutarı aylık tutarı üzerinden belirlenmemiş, 1.000 TL olarak tespit edilmiş ve bu tutarın ilerleyen yıllarda hangi oranda artırılacağına ilişkin bir düzenleme yapılmamıştır.

Bütün bunların yanı sıra dul ve yetimler başta olmak üzere SGK’dan hisse oranına göre aylık alan yurttaşlarımıza ödenecek ikramiye tutarının hisse oranına göre belirlenmesi öngörülmüştür. Örneğin vefat eden bir yurttaşımızdan ölüm aylığı alan dul eş ve 2 çocuğun ikramiye tutarı, hisse oranına göre belirlenmiş; bu nedenle dul eş 500 TL, yetim çocuklar ise 250’şer TL ikramiye alabilmiştir. Sürekli iş göremezlik ödeneği alan yurttaşlarımız ile sürekli iş göremezlik ödeneği alırken vefat eden yurttaşlarımızın hak sahiplerinin ikramiye tutarı da sürekli iş göremezlik oranına göre belirlenmiş, örneğin iş göremezlik oranı yüzde 30 olan yurttaşlarımıza 300 TL ikramiye ödemesi yapılmıştır.

Ülkemizdeki ekonomik koşullar, yüzde 20’yi aşan enflasyon ve milyonlarca emekli, dul ve yetim ile aylık ya da gelir alan diğer yurttaşlarımızın büyük çoğunluğunun geçim savaşı verdiği gerçeği dikkate alındığında, 1.000 TL’lik tutarın yetersiz olduğu açıktır. Bu tutarın 2018 yılını takip eden yıllarda nasıl güncelleneceğine ilişkin bir düzenlemenin yapılmamış olması büyük bir eksikliktir. Ramazan Bayramına kısa bir süre kaldığı da dikkate alındığında, bayram ikramiyesi tutarının güncellenmesi acil ve ertelenemez bir ihtiyaçtır.

Bu çerçevede bayram ikramiyelerinin 2019 yılı başında Cumhurbaşkanı aylığına yapılan yüzde 26’lık artış ile asgari ücrete yapılan yüzde 26,04’lük artış göz önünde bulundurularak, bu Kanun ile 2019 yılında ödenecek bayram ikramiyesi tutarının yüzde 26 oranında artırılması, böylece her iki bayramda da 1.260 TL bayram ikramiyesi ödenmesi amaçlanmıştır. Cumhurun başının yüzde 26’lık maaş artışından yararlandığı koşullarda, Cumhurun bizatihi kendisinin ikramiyesinin yerinde sayması ya da daha düşük oranda artırılması akla, mantığa, adalete, hakkaniyete ve sosyal devlet ilkesine aykırıdır. Bu Kanun ile bu adaletsizliğin giderilmesi amaçlandığı gibi ilerleyen yıllar için de bayram ikramiyesi tutarının asgari ücrete yapılan artışa endekslenmesi ve böylece her yıl ikramiye tutarının asgari ücret artış oranında güncellenmesi/artırılması hedeflenmiştir.

Kanunun bir diğer amacı da SGK’dan gelir ya da aylık alan diğer yurttaşlarımızın da emekliler ile aynı tutarda bayram ikramiyesi almasını sağlamaktır. Eşini, anne ya da babasını kaybeden; tarifi zor bir manevi acı yaşayan dul ve yetimlerimizin büyük çoğunluğu, hisse oranı üzerinden bağlanan dul ve yetim aylıkları ile hayatta kalma savaşı vermektedir. Hal böyleyken bayram ikramiyelerinin de hisse oranına göre belirlenmesi, dul ve yetimlerimizin 500 TL, 250 TL gibi daha da düşük tutarlarda ikramiye alabilmesi; ülke gerçeklerine, akla, mantığa, adalete ve sosyal devlet ilkesine aykırıdır. Aynı adaletsizlik, sürekli iş göremezlik geliri alan yurttaşlarımız ile hak sahipleri bakımından da söz konusudur.

Bu Kanun ile hisse oranı ya da işgöremezlik oranına göre ikramiye tutarının belirlenmesi kuralının kaldırılması; böylece dul ve yetimlerimiz başta olmak üzere SGK’dan gelir ya da aylık alan tüm yurttaşlarımızın emekliler ile aynı tutarda ikramiye alabilmesi amaçlanmıştır. Öte yandan bu Kanun ile SGK’dan gelir ya da aylık alan her bir yurttaşımızın 2019 yılında 1.260 TL ikramiye alması ve bu tutarın gelecek yıllarda asgari ücret artış oranında güncellenerek artırılması hedeflenmiştir.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE-1

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasında değişikliğe gidilerek 2019 yılı içinde Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenecek ikramiye tutarının yüzde 26 oranında artırılması ve ikramiye tutarının her yıl asgari ücrete yapılan artış oranında güncellenmesi amaçlanmıştır. 2019 yılı ikramiye artış oranının tespitinde Cumhurbaşkanı maaşına yapılan artış ile asgari ücrete yapılan artış göz önünde bulundurulmuştur.

MADDE-2

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 18. maddesinin 2. fıkrasının kaldırılması, böylece Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir ya da aylık alan tüm yurttaşların aynı tutarda ikramiye alması amaçlanmıştır. İlgili fıkranın kaldırılması ile birlikte dul eşe 1 bayram ikramiyesi ödenecek, yetim aylığı alan çocuklara da pay edilmek üzere 1 bayram ikramiyesi ödenmesi sağlanmış olacaktır. Ayrıca  sürekli iş göremezlik geliri gibi farklı aylık ya da gelir ödemelerinden yararlanan tüm yurttaşların bayram ikramiyesi tutarları işgöremezlik oranına göre belirlenmeyecek; SGK’dan gelir ya da aylık alan tüm yurttaşmarımız 2019 yılında iki bayramda 1.260 TL bayram ikramiyesi alabilecek, ilerleyen yıllarda da bu tutar asgari ücret artış oranında güncellenecektir.

MADDE-3

Yürürlük maddesidir.

MADDE-4

Yürütme maddesidir.

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN TANUN TEKLİFİ

MADDE-1

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ek 18. maddesinin birinci fıkrası aşağıda şekilde değiştirilmiştir:

“Kurumca bu Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.260 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir. Bu maddenin yürürlüğe girdiği yılı takip eden her yıl başında bayram ikramiyesi tutarı asgari ücrete yapılan artış oranında artırılır”.

MADDE-2:

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ek 18. maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış, yerine aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Haksahiplerinden, dul eşe 1 bayram ikramiyesi, diğer haksahiplerine hisseleri oranında pay edilmek üzere 1 bayram ikramiyesi ödenir. “

MADDE-3:

Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE-4:

Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Yorumlar (0)