"Adana’da 100 esnaf işyerinden kovuluyor!"

İş yerlerinden çıkmaları için tebligat yapıldıktan sonra CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’den destek isteyen Adana Vakıflar Sarayı’nın kadın ağırlıklı esnaflarından Ceyda Tekbulut, ağlamaklı gözlerle adeta isyan etti

Vekil Haberleri 07.09.2022, 09:53
"Adana’da 100 esnaf işyerinden kovuluyor!"

60 yıldan bu yana gelinlik, çeyiz, kına, sünnet, giyim, hediyelik eşya ve eğlence sektörü olarak Adanalılara hizmet veren, yurtiçi ve yurtdışından da müşteri ağırlayan Vakıflar Sarayı’ndaki esnaflara işyerlerini terk etmesi için tebligat gönderildi.
Daha çok kadın esnaftan ve gelinlikçilerden oluşan, içerisinde 3 de düğün salonu bulunan Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait alışveriş merkezindeki esnaflar, kendilerine yeni yer gösterilmediği, kira yardımı yapılmadığı için çaresizlikle baş başa bırakıldığını belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’den destek isteyen esnaflar, “Bize kimse yardım etmiyor. Ekmek parası kazanamıyoruz. Borçlarımız var. Kadınlara verdiğiniz değer bu kadar mı? Çocuklarımıza ekmek götüremiyoruz. Bize yeni yer de gösterilmiyor. Devletten yardım bekliyoruz” dedi.
DR. ŞEVKİN: “ESNAFA ÖNCELİK TANINSIN”
Esnafın çağrılarına kayıtsız kalmayan ve dertlerini dinleyen, konunun takipçisi olacağını belirten CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Burada daha çok düğün malzemelerinin satıldığı, daha çok gelinlikçilerin bulunduğu 100’e yakın esnafın bulunduğu Vakıflar sarayında ne yazık ki yıkım kararı alınmak üzere. 60 yıldır hizmet veren Vakıflar Sarayı esnafına ‘iş yerlerinizden çıkın’ denildi. Ekonomiye yıllardır katma değer yaratan ve yurtdışından dahi müşteri ağırlayan bu doku dağılacak” diye konuştu.
“Esnafa ne bir yer gösteriliyor, Ne kira yardımı yapılıyor ne de geleceğe dair bir öngörü var” diye konuşan Dr. Şevkin, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yıkılıp yapıldıktan sonra da buradaki esnafa bir öncelik tanınmıyor. Esnafı kaderiyle baş başa bırakıyorlar. Esnaf ve aileleriyle birlikte yaklaşık bin kişiyi ilgilendiren bu konuya duyarlılık bekliyoruz. Devletin bu kadar üretim yapan, yurtdışından bile insanların gelip gelinlik ve düğün malzemeleri satın aldığı, 3 tane de düğün salonunun bulunduğu bu merkezde öncelik esnafın çıkarlarını sağlamak olmalıdır. Dolayısıyla esnafla ilgili devletten mutlaka bir katkı bekliyoruz” dedi.
CHP’li Dr. Şevkin, esnafa belirli noktada toplu bir yer gösterilmesi, kira yardımı yapılması, yeni yapılacak alışveriş merkezinde 60 yıldır hizmet veren esnafa dilerse satın alma veya kiralama önceliği tanınması gerektiğini ifade etti.

ESNAF GÜNAY ACIMIŞ: “YER GÖSTERİLMİYOR, KİRA YARDIMI YAPILMIYOR”

1971 yılından bu yana hizmet veren gelinlikçi Acımış ailesinden Günay Acımış ise “Biz Adana Vakıflar Sarayı’nda gelinlikçiler olarak yaklaşık 60 yıldan beri hizmet veriyoruz. Biz burada 100’e yakın esnaf olarak devletimizden yardımcı olmasını bekliyoruz. En azından bizlere bir yer gösterilsin, kira yardımı yapılsın. Bizimle ilgilenilsin istiyoruz ama bizimle hiç kimse ilgilenmiyor. Bizi buradan çıkardıktan sonra zaten bir sürü borcumuz var. Şu an zaten zor durumdayız. Burası yıkılırsa biz nereye gideceğiz. Bu kadar elimizde kalan gelinlikleri ne yapacağız? Borcumuzu nasıl ödeyeceğiz? Bize mutlaka bir yol gösterilmesi lazım. Sayın devletimizden bunu mutlaka bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ESNAF CEYDA TEKBULUT: “KADINLARA VERDİĞİNİZ DEĞER BU KADAR MI?”
Ailesiyle birlikte Vakıflar Sarayı’nda 40 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen Ceyda Tekbulut da Türkiye’de kadın girişimcilere destek verilmediği gibi köstek olunduğunu vurguladı.
İşsiz kalacaklarına işaret eden, “Kadınlara verdiğiniz değer bu kadar mı?” diye soran Ceyda Tekbulut şunları söyledi: “Biz de yardım bekliyoruz. Ha bire gelip karot alıyorlar. Ekmek parası kazanamıyoruz, çocuklarımıza yardım yapamıyoruz. Sizden ricamız bize bir çare bulmanız. Kadın esnaflar sesini çıkaramıyor. Ama ben sesimi çıkarıyorum, çünkü kiramı ödeyemiyorum. Çocuklarıma ekmek götüremiyorum. Bir sürü insan var içine atıp her gün ağlayan… Bir tane esnaf girmiyor vakıflara müşteri yok kimse yok! Biz ne yapabiliriz? Kadınlara verdiğiniz değer bu kadar mı?”

Yorumlar (0)