Adana Milletvekili İsmail Koncuk: Andımız ne zaman okutulacak?

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Danıştay’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Andımız davasının gerekçesine değinerek açıklamada bulundu. “Andımızın içeriği Anayasaya ve Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı değil ancak Millî Eğitim Bakanlığı iptalini istedi, biz de onun takdir yetkisine göre iptal ettik.” bu da demek oluyor ki Danıştay verdiği kararda “Anayasaya aykırı değil,” tespiti ile, “açıkça siyasi bir karar verildiğini” de itiraf etmiştir.” dedi.

Vekil Haberleri 15.06.2021, 13:09
Adana Milletvekili İsmail Koncuk: Andımız ne zaman okutulacak?

Koncuk, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesinde ise şunlara değindi; “Danıştay tarafından gerekçeli kararda Andımızın, Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı olmadığı açıklanmasına rağmen öğrencilere okutulmasının neden engellenmekte olduğunu, sordu.

“Ne mutlu Türküm diyene!”

“Doğruluğu, çalışkanlığı ve Milli kimliğimizi vurgulayan Andımızın, 2013 yılında yaşanılan sözde çözüm sürecinde metinde geçen, “Ne mutlu Türküm diyene!” ifadesinden rahatsız olan hain terör örgütü PKK’nın talebi ile kaldırıldığı iddia edilmektedir. Sözde çözüm sürecinin iflas ettiği açıktır. İktidar PKK ile mücadele etmekle övünmektedir. O halde, bugün Andımızdan duyulan rahatsızlık nedendir?” dedi.

“İDDK kararında, Andımızın Anayasaya ve Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı olmadığının özellikle ifade edilmesi, buna rağmen Millî Eğitim Bakanlığının takdir yetkisini dikkate aldık demesi Milli Eğitim Bakanlığını tarih önünde sorumlu tutmakla eş değer değil midir?”

Koncuk son olarak; “Yukarda ifade ettiğim yargı kararına dayanarak pek çok öğretmenin, Andımızı okullarda okutmak için fiili durum yaratacağı, bazı eğitim sendikalarının Andımızı okutmak için kararlar aldığı bilinmektedir. Bu durumda Millî Eğitim Bakanlığı olarak belirsizliği ortadan kaldırmak için ne gibi tedbirler alacaksınız? Fiili duruma uygun davranacak mısınız? Anayasaya, Türk Milli eğitiminin amaçlarına uygun olduğu yargı kararı ile de tespit edilen Andımızın öğrencilerimize tekrar okutulması için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)