Adana metrosu engeline bir tepkide CHP'li Ayhan Barut'tan!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci etabının Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2022 yatırım planına alınmamasına sert tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 20.01.2022, 14:29
Adana metrosu engeline bir tepkide CHP'li Ayhan Barut'tan!

Adana’nın trafik sorununun çözülmesi konusunda kritik öneme sahip olan 2. etaba onay çıkmamasının Adana’yı ve Adanalıları cezalandırmak anlamına geldiğini dile getiren Barut, “Adanalılar kendilerine yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz” dedi.

Adana’da önceki dönemlerde hizmete açılan mevcut raylı sistemin ihtiyaca yanıt veremediğinin altını çizen Barut, “Mevcut raylı sistem ne havaalanından, ne otogardan, ne hastanelerden ne de üniversitelerden geçiyor. 2.etabın yaşama geçmesi halinde raylı sistem yeni adliye, Adana Şehir Hastanesi, Çukurova Üniversitesi, Balcalı Hastanesi, yeni stadyum, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne kadar gidecek. Adana Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı 2. etap projesi, güzergahı nedeniyle sürekli zarar eden bu mevcut raylı sistemi işlevsel hale getireceği gibi kentin trafik sorununu da önemli ölçüde çözecekti. Adana’ya sürekli kör bakan iktidar, bu kararıyla Adana’yı ve Adanalıları bir kez daha cezalandırmıştır. Adanalılar kendilerine yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz” diye konuştu.

İktidar temsilcilerinin Adana Büyükşehir Belediyesinin hesaplanan borç/gelir oranı nedeniyle projenin onaylanmadığı yönündeki sözlerini anımsatan Barut, “Sayın Cumhurbaşkanı 2011 genel seçimleri öncesinde geldiği borçları nedeniyle Adana’nın sırtındaki kambur olan Raylı Sistemin Ulaştırma Bakanlığına devri konusunda söz vermişti. Geride kalan 11 yıl içinde bu söz yerine getirilseydi bugün Adana çok daha farklı bir kent olabilirdi. Mevcut raylı sistemin Bakanlığa devriyle Adana Büyükşehir Belediyesi’nin elini kolunu bağlayan geçmiş yıllardan gelen borç yükü önemli ölçüde ortadan kalkardı. Sayın Cumhurbaşkanından verdiği bu sözü gecikmeli de olsa yerine getirmesi ve 2. etabı onaylaması tüm Adanalıların hakkı ve beklentisidir. İktidar siyasi kaygılarla Adana’ya hizmeti engellemeyi bırakıp, hizmetin önünü açmalıdır. Adana sevgisi ancak böyle olur” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)