ABDURRAHMAN TUTDERE: ÖĞRENCİLER CEMAAT YURTLARINA GİTMEYE MECBUR BIRAKILIYOR

Milletvekili Tutdere meclis genel kurulu gündemine bu kez üniversite öğrencilerinin barınma sorununu taşıdı. “Milletvekili makamları sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adeta bir Kredi Yurtlar Kurumu başvuru merkezi gibi çalıştı. Makamlarımıza ulaşan yüzlerce yurttaş çocuklarına kredi yurtlar kurumundan yurt çıkmadığı için mağdur. Özellikle büyükşehirlerde yurt ücretleri çok yüksek, ev kiralarının ise yanına yaklaşılmıyor. Bize ‘Çocuğumu Ensar yurduna vermek istemiyorum’ diyen vatandaşımız dahi oldu” dedi.

Vekil Haberleri 09.10.2019, 12:09
ABDURRAHMAN TUTDERE: ÖĞRENCİLER CEMAAT YURTLARINA GİTMEYE MECBUR BIRAKILIYOR

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Türkiye’deki yurt sorununu meclis gündemine taşıdı, hükümeti ve Cumhurbaşkanlığını üniversite öğrencilerinin barınma ve yurt sorununa yönelik çözüm önerisi geliştirmeye davet etti. 

“YÜZLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR”

Milletvekili meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada üniversitelerin eylül ayında açıldığını hatırlatarak, milletvekili makamlarının yaz boyunca adeta bir Kredi Yurtlar Kurumu başvuru merkezi gibi çalıştığını söyledi. “Makamlarımızı arayan yüzlerce yurttaş çocuklarına kredi yurtlar kurumundan yurt çıkmadığı için mağdur. Özellikle büyükşehirlerde yurt ücretleri çok yüksek, ev kiralarının ise yanına yaklaşılamıyor. Bize ‘Çocuğumu Ensar yurduna taşımak istemiyorum’ diye vatandaşımız dahi oldu” dedi. 

BARINMA SORUNU DEVLET ELİYLE, GÜVENLE ÇÖZÜLMEK ZORUNDADIR 

Tutdere ailelerin ve çocukların cemaat yurtlarında kalmaya mecbur bırakıldığını söylerken “On yedi yıldır Türkiye'yi yöneten Ak Parti iktidarı bugüne kadar Türkiye'de yurt sorununu çözemedi. Türkiye'de yaklaşık 8 milyon öğrencinin 700 bini devlet yurtlarında kalabiliyor, geriye kalan öğrencilerimizin bir kısmı kendi imkânlarıyla barınma sorununu çözerken, bir diğer kısmıysa cemaat yurtlarında kalmak zorunda bırakılıyor. Türkiye'de FETÖ tipi terör örgütlerinin geçmişte bu ülkeye yaşattığı gerçeklik ortadayken üniversite öğrencilerinin yurt sorununun bir an evvel devlet eliyle, güvenle çözülmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)