ABDURRAHMAN TUTDERE: MERMER SEKTÖRÜ YÜZDE 60 KÜÇÜLDÜ, BU SESE KULAK VERİN

Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel kurulunda bölgesindeki mermer işletmelerinin ve buna paralel gelişen nakliye sektörünün ciddi bir daralmaya gittiğini belirtti.

Vekil Haberleri 19.07.2019, 16:42
ABDURRAHMAN TUTDERE: MERMER SEKTÖRÜ YÜZDE 60 KÜÇÜLDÜ, BU SESE KULAK VERİN

Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, meclis genel kurulunda mermer işletmelerinin yaşadığı daralmayı gündeme getirdi. Buna bağlı olarak nakliye sektöründeki işletmelerin de icra tehdidiyle  karşı karşıya kaldığını dile getirerek Adıyaman Valiliği ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na seslendi. 

Tutdere konuşmasında, mermer işletmelerinin 2019’un ilk çeyreğinde yüzde 60 oranında küçüldüğünü, 16 olan işletme sayısının 5’e düştüğünü ve bu alanda sadece 100 çalışan kaldığını açıkladı.

MERMER SEKTÖRÜ YÜZDE 60 ORANINDA KÜÇÜLDÜ

Milletvekili şunları söyledi; “Yer altı ve yer üstü doğal kaynaklar yönünden zengin olan Adıyaman'ımız mermer rezervleri ve üretimde de önemli bir merkezdir. Adıyaman'da mermer sektörü son dönemlerde ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyor. Mermer işletmeleri 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 60 oranında küçülmüştür. 16 olan işletme sayısı 5'e, bin olan çalışan sayısı 100'e düşmüş durumdadır. 

Yatırımcı, çözüm bulunamayan sorunlar nedeniyle Adıyaman'dan çekilmeye başlamış durumdadır. Bu sektörle paralel olarak gelişen nakliye sektörü de ciddi anlamda sıkıntılar yaşamaktadır, şu anda icralarla karşı karşıya kalmış durumdadır. Buradan Adıyaman Valiliğine ve ilgili bakanlığa çağrıda bulunuyorum: Nakliyecinin ve mermercinin sesine kulak verin, çözüm bekleyen sorunları bir an evvel çözün” 

Yorumlar (0)