"30 AĞUSTOS'U GEREKSİZ GÖREN BAŞKAN, DUMLUPINAR'DA YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ!"

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın “halkın genelini ilgilendiren bir bayram olmadığını” söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yüksek lisansını kuruluş ve kurtuluş mücadelesinin verildiği kent olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde yaptığı ortaya çıktı!

Vekil Haberleri 25.07.2019, 12:49 25.07.2019, 13:27
"30 AĞUSTOS'U GEREKSİZ GÖREN BAŞKAN, DUMLUPINAR'DA YÜKSEK LİSANS YAPMIŞ!"

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin 1992 yılında ‘Kuruluş ve Kurtuluş’ mücadelesinin verildiği kentin üniversitesi olarak kurulduğunu ancak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Yüksek lisansını Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yapmasına karşın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemini kavrayamamasının hicap duyulması gereken bir durum olduğunu söyledi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin simgesi olan Atatürk ve Dumlupınar Anıtının üniversite yerleşkesi içerisinde bulunduğunu dikkat çeken Kasap, şöyle dedi.

 “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yüksek lisansını kuruluş ve kurtuluş mücadelesinin verildiği kent olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde yapmış, Kütahya’nın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş ama ne yazık ki Dumlupınar’ın, 30 Ağustos’un ruhunu anlayamamış, hissedememiş. Okuduğu Üniversiteden bir şey öğrenemediği gibi okuduğu şehrin tarihini de hiç araştırmamış. Bu hicap duyulacak bir durumdur. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı 30 Ağustos hakkında söylediği skandal sözler nedeniyle kınıyor, Kütahyalılar adına özür dilemeye çağırıyorum”

Yorumlar (0)