banner773

“19 MAYIS BİLİNCİ YENİDEN AYAĞA KALKIYOR”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Ulusal Kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919’un 100. Yılını kutlayarak, “19 Mayıs, Türk Halkının diriliş günüdür, umudun yeniden doğuşudur, bağımsızlık ateşinin yakıldığı tarihtir.

Vekil Haberleri 17.05.2019, 13:47
“19 MAYIS BİLİNCİ YENİDEN AYAĞA KALKIYOR”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun,  Ulusal Kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919’un 100. Yılını kutlayarak, “19 Mayıs,  Türk Halkının diriliş günüdür, umudun yeniden doğuşudur, bağımsızlık ateşinin yakıldığı tarihtir. Atatürk ve ilkelerinin öneminin çok daha iyi anlaşıldığı Türkiye’de çok güzel olan şey şu ki milli bilinç çok güçlü biçimde uyanmaktadır. Umut, ufuk çizgisinde kendini göstermiştir. Bu millet Atatürk meşalesinde yeniden aydınlanacaktır” dedi.

Aygun, 19 Mayıs'ta yanan meşale ışığında çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu belirterek, şu mesajları verdi:

“Atatürk, Cumhuriyet’in ancak yeni kuşakların sahiplenmesi ile yaşayabileceğini bilerek, 19 Mayıs 1919’u gençlere armağan etmiştir. Yaşadığımız tarihsel süreç, Ortadoğu’da yaşanan iç savaşlar ve emperyalizmin bitmeyen hesapları; Atatürk’ün öngörülerinin doğruluğunu her geçen gün daha çok ortaya koymaktadır.

Atatürk ve ilkelerinin öneminin çok daha iyi anlaşıldığı Türkiye’de çok güzel olan şey şu ki milli bilinç çok güçlü biçimde uyanmaktadır. Umut, ufuk çizgisinde kendini göstermiştir. Bu millet Atatürk meşalesinde yeniden aydınlanacaktır.

Milli Mücadele sürecini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları göz önünde tutarak, ulusal bilincimizi açık tutmamız, temel değerlerimize yeniden sahip çıkmamız dileğiyle tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarım.

Bizi bugünlere taşıyan, bağımsız ve demokratik bir ülkeyi inşa eden Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnetle anarım.”

Yorumlar (0)