15 Temmuz gazilerinden CHP liderine teşekkür ziyareti

15 Temmuz gecesi darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı sağlayan gaziler, TBMM’ye gelerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu.

Vekil Haberleri 29.01.2020, 11:33
15 Temmuz gazilerinden CHP liderine teşekkür ziyareti

Şehit yakınları ve gazilere ulaştırmak üzere toplanan 300 milyon liradan fazla bağış parasının ortadan kaybolduğu, yardımları hak sahiplerine ulaştırmak üzere kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın adresinin sahte olduğu iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun her hafta partisinin grup toplantısında gündeme getirdiği vakfa ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na gaziler ve şehit yakınları da tepki göstermişti.

Dün TBMM’ye gelen 15 Temmuz gazileri, önce CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’i ziyaret ederek yardım paralarının hala kendilerine ulaştırılmadığını, pek çok kişiye “gazi” unvanı verildiği halde maaş verilmediğini ifade etti. CHP’nin grup toplantısına da katılan 15 Temmuz gazileri ardından Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ederek konu ile ilgili hassasiyetinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Buradaki görüşmede Kılıçdaroğlu’nun konuyu defalarca gündeme getirmesinden duydukları memnuniyeti ileten 15 Temmuz gazileri ayrıca, yardım paraları hak sahiplerine ulaştırılmayacaksa, bağışçılara iade edilmesi gerektiğini ifade etti. CHP lideri ise gaziler ile yaptığı görüşmede 15 Temmuz gazi ve şehit yakınlarının hak ve hukukunun da sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi.

...

Yorumlar (0)