YouTube videolardaki sinir bozucu ek açıklamaları kaldıracak

YouTube, en çok kullanılan araçlarından olan ek açıklamalar özelliğini önümüzdeki senenin başında kaldıracak. YouTube yaptığı açıklamada bu özelliğin önümüzdeki senenin başından itibaren kullanılmayacağını açıkladı.

TEKNOLOJİ 04.12.2018, 15:30 04.12.2018, 15:30
YouTube videolardaki sinir bozucu ek açıklamaları kaldıracak

YouTube’un özellik seti sürekli gelişiyor, ancak uzun süredir popüler seçeneklerden biri video ek açıklamalarıydı. Bunlar, özellikle Youtube’un ilk günlerinde birçok içerik oluşturucu için temel unsurdu. Ancak bu hafta, YouTube video ek açıklamalarının gelecek yılın başında kaldırılacağını açıkladı.

Bu değişim gerçekten çok fazla sürpriz olmamalı. Mayıs 2017’de, YouTube ek açıklama düzenleyiciyi hizmetten kaldırdı. Bu, yeni ek açıklamalar oluşturma veya mevcut olanları düzenleme becerisini de etkiledi. Bununla birlikte, önceden oluşturulmuş olan YouTube video ek açıklamalarının videolarda yerinde kalmasına izin verildi.

YouTube, mevcut video ek açıklamalarının 15 Ocak 2019’dan itibaren görünmeyeceğini doğruladı. YouTube ek açıklamalar düzenleyicisini kullanıma kapattığından bu yana bu özelliğin kullanımı %70 oranında azalmıştı.

YouTube’ta en çok zaman geçirilen alanlardan biri olan mobil cihazlarda ek açıklamalar özelliği de zaten çalışmıyor.

YouTube video ek açıklamalarının kaldırılması aslında iyi hissettirebilir. Görüntüleme deneyimi masaüstünde temizlenecek, böylece video izleme keyfiniz bozulmayacak.

Yorumlar (0)