Wikipedia kurucusu sosyal medya grevine çağırdı!

Wikipedia kurucusu olan Dr. Larry Sanger, dünyaya bir çağrı yaparak, tüm sosyal medya kullanıcılarını, 48 saat içinde bu servisleri kullanmayı bırakmaya çağırdı.,

TEKNOLOJİ 04.07.2019, 02:42
Wikipedia kurucusu sosyal medya grevine çağırdı!

Sosyal medya servislerinin, kullanıcı verilerinin mahremiyetine özen göstermediğini savunan Wikipedia kurucusu olan Dr. Larry Sanger, dünya çapında yapılacak bu protestonun etkili olacağını düşünüyor.


Sosyal medya grevi olarak isimlendirdiği bu protesto 4 ve 5 Temmuz arasında gerçekleşecek. Bu tarihler aynı zamanda ABD’nin özgürlük günü tatiline de denk geliyor.

Dr Larry Sanger, katılımın çok yüksek olması halinde bu mesajın sosyal medya servislerinden tarafından çok ciddiye alınacağını da hatırlatıyor.

Dr Larry Sanger, sosyal medya servislerinin kullanıcılarına kişisel verilerinin kontrolü güvenliği daha fazla kontrol ve şeffaflık sağlaması gerektiğini savunuyor. Grev çağırısı, bu isteklere cevap bulmak için büyük önem taşıyor. Ancak yine de pek çok kişi grevin etkili olmayacağını, katılımın çok az olacağını düşünüyor.

 Wikipedia kurucusunun bu çağrısından kısa bir süre sonra facebook,instagram ve whatsapp'ta erişim problemlerinin olması ise ilginç bir tesadüf oldu.

Yorumlar (0)