WhatsApp yeni özelliğini duyurdu

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp kendiliğinden silinen fotoğraf özelliği getirecek. Bunun yanı sıra Whatsapp, web sürümüne yeni güncelleme getirdi. Kullanıcıların sesli ve görüntülü aramalar yapmasını sağlayan özellik duyuruldu.

TEKNOLOJİ 04.03.2021, 17:51
WhatsApp yeni özelliğini duyurdu

Yapılan yeni bir fotoğraf gönderme butonu ile birlikte karşı tarafta göndeerene ait fotoğraflar kalmayacak. Herhangi birine silinmesi istenen bir fotoğraf gönderildiğinde bu butona tıklanılması ile birlikte karşı tarafa kendiliğinden silinen fotoğraf iletmiş olacak.

SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA ÖZELLİĞİ

Uygulamanın macOS ve Windows için sunulan uygulamasıyla ilgili bir açıklama yapan şirket, kullanıcıların artık bu masaüstü uygulamalar üzerinden de sesli ve görüntülü aramalar yapabileceklerini duyurdu. Şirket ayrıca masaüstü sürümler üzerinden yapılacak görüşmelerin de uçtan uca şifreleneceğini, yani bu görüntülere ulaşılamayacağını belirtti.

WhatsApp'ın masaüstü sürümüne getirilen sesli ve görüntülü arama özelliği, şu an için yalnızca birebir aramaları destekliyor. Yani bu özelliği kullanırken, birden fazla kişi ile arama gerçekleştiremiyorsunuz. Bu konuda da açıklamalarda bulunan geliştiriciler, ilerleyen süreçte grup aramalarının yapılabileceğini ifade ettiler.

Yorumlar (0)